IKBENSTIL BLOG | Ikbenstil Computers Casestudies
1508
page-template-default,page,page-id-1508,ajax_leftright,page_not_loaded,
 

Ikbenstil Computers Casestudies

Virtual Reality Revalidatie

Begin 2013 werden wij benaderd door een medisch technologisch bedrijf dat high-tech revalidatie apparatuur en software ontwikkeld. Innovatieve producten voor orthopedie, neurologie, prestatieverbeteringen en onderzoek. Het is een geïntegreerde virtual reality omgeving die bestaat uit bewegende platformen, geïnstrumenteerde loopbanden, motion capture-systemen en surround sound. Al dit wordt ingezet om de beweging functies te trainen en het verbeteren van de stabiliteit van de patient.
Een unique en indrukwekkende combinatie met spectaculaire resultaten.
De realistische meeslepende interacties en spelelementen zorgen voor een betere betrokkenheid en interactie met de patiënt en maakt gebruik van meerdere zintuiglijke real-time feedback en analyse-instrumenten.

 • Computer Ontwerp

 • Koeling

 • Design

In korte tijd heeft Ikbenstil Computers een 4U Rackmounted computercase ontworpen waarbij het koelmechanisme specifiek op het gebruik en omgeving van de apparatuur aangepast is. Na twee weken werd de prototype kast geleverd en de eerste test systemen gefabriceerd. Enkele kleine modificaties brachten nogmaals een verbetering in de koeling en het geluid niveau van de machines.

Minder Service behoefte

98%

Sneller

73%

Stiller

87%

De computers worden over de hele wereld geplaatst waardoor bij een eventuele service behoefte medewerkers van het bedrijf per vliegtuig na de desbetreffende locatie vervoerd moeten worden. Om dit zoveel mogelijk terug te dringen werd als volgende stap de hardware configuratie herzien en zwakke schakels vervangen voor robuuste elementen. Voor dat de apparatuur zijn einddoel bereikt ondergaan de computers een dubbele stresstest. De service behoefte is sindsdien met 99% vermindert.

caren_extended1

112

Computers

 

13

Landen

 

9872

Patienten

 

Mobiele Workstation’s Politie Gelderland

De politie Gelderland heeft ons benaderd om een mobiele computer te ontwikkelen die goed bestand is tegen de dagelijkse martelingen in de voertuigen van de mobiele brigade. De pc moet bestand zijn tegen schokken en hitte. Tevens is het belangrijk dat de pc’s snel en stabiel zijn en ook goed te servicen zijn, mocht het nodig zijn.

De mobiele pc’s zijn ingebouwd in een select aantal auto’s van de Politie Gelderland. Deze auto’s zijn voorzien van zeer verfijnde elektronica, gekoppeld aan de mobiele pc. Gezien het feit dat de politie in staat moet zijn razendsnel en betrouwbaar informatie te kunnen verzenden en op te roepen is een snel, flexibel en betrouwbaar hardware platform essentieel.

 • Computer Ontwerp

 • Koeling

 • Design

Om ervoor te zorgen dat de pc’s ook bij ruw gebruik en hevige schokken stabiel hun werk blijven doen, is extra aandacht besteed aan een stevige behuizing, degelijk koeling en extra duurzame hardware: immers lang niet alle hardware is ontwikkeld om tegen deze martelingen bestand te zijn. Na lange tests is gebleken dat de door Ikbenstil ontwikkelde pc’s uitstekend bestand zijn tegen extremen.

Minder Service behoefte

96%

Sneller

73%

Betrouwbaarheid

100%

Door een uitstekende samenwerking op technisch niveau zijn inmiddels tal van innovaties en verbeteringen aan het platform doorgevoerd waardoor het systeem steeds meer waarde oplevert in het uitvoeren van politietaken.

Ikbenstil-casestudy-politie

 • Kosten

 • Connectiviteit

In de afgelopen jaren hebben wij de connectiviteit, snelheid en betrouwbaarheid van de in-car systemen enorm verhoogd terwijl de kosten van de systemen aanzienlijk verlaagt zijn. Er wordt inmiddels verder gewerkt aan verdere uitbreidingen en mogelijkheden die het platform bieden.

Koninklijke Kentalis

De Koninklijke Kentalis is een instituut voor audiologisch onderzoek. Bij het instituut meet men hoorbereik in speciale geluiddichte ruimtes. Bijzonder aan de Koninklijke Kentalis, is dat men niet alleen het gehoor meet met pulsen en tonen, maar men ook kijkt naar de reactie van de personen die getest worden; ze kunnen dus ook visuele reacties meten.

Bij de systemen van de Koninklijke Kentalis zijn twee zaken belangrijk: de pc’s moeten 100 procent stil zijn én ze moeten in staat zijn drie schermen tegelijk aan te sturen. Dit vanwege de manier van meten van Kentalis, waarbij ze ook visuele reacties mee moeten kunnen nemen.

 • Computer Ontwerp

 • Koeling

 • Stilte

Ikbenstil is gespecialiseerd in custom koeloplossingen, dus een compleet passief gekoelde pc is geen enkel probleem. Door zelf invloed op het ontwerp van de computer behuizing te hebben kan Ikbenstil snel maatwerk oplossingen produceren zo ook bij de Kentalis case waar een uitbreiding kaart met individueel koelmechanisme in de form van heatpipes in zeer korte tijd gerealiseerd werd. Daardoor ontstaan er geen koelingsproblemen ook bij langere en zware belasting van het systeem.

Volledig Stil

100%

Sneller

65%

Maatwerk

80%

De gebruikte behuizing, hoewel zeer compact, biedt plek voor een uitbreidingskaart. We hebben daar dankbaar gebruik van gemaakt door een professionele passief gekoelde Quadro-kaart te plaatsen die zonder problemen drie schermen kan aansturen.

Ikbenstil-Koninklijke-Kentalis

75

Werkplekken

 

100

Percent Stil

 

15000

Audiologiepatiënten

 

Ziekenhuis Computers

We hebben van diverse ziekenhuizen de vraag gekregen pc’s te leveren voor zeer uiteenlopende plaatsing situaties. De ene keer gaat het dan om “gewone” werkplekken waar administratief werk verricht wordt en de andere keer werkplekken waar ook patiënt contact is. Waar in het gewone bedrijfsleven werktijden van maandag tot vrijdag van negen tot vijf uur normaal zijn gaat het werk in een ziekenhuis altijd door en staan de computers altijd aan.

Na metingen van het stroomverbruik van huidige in gebruik zijnde systemen bleek al snel dat deze rond de 180Watt aan
stroom verbruiken, 24/7. Op basis van deze gegevens hebben wij een computer systeem voor dergelijke werkplekken ontwikkeld dat uitstekend en
snel werkt en maar 8 Watt aan stroom verbruikt. In grotere ziekenhuizen, zoals het CWZ bijvoorbeeld, waar meerdere duizend werkplekken zijn
lopen de besparingen, door inzet van energiezuinige Ikbenstil Computers, op tot tonnen en in een geval zelfs tot 1,5 Miljoen Euro.

 • Computer Ontwerp

 • Koeling

 • Design

Energiezuiniger

95%

Sneller

73%

Stiller

100%

Intensive-care

Een heel andere technische uitdaging zijn werkplekken zoals intensive care en operatie kamers. Op deze plekken ligt de lat een stuk hoger, want daar zijn de eisen wat betreft emi- en rfi-straling heel anders dan in een normale werkomgeving en moeten computers aan zeer strenge normeringen voldoen. Ook moet de pc (spat)waterdicht zijn in verband met schoonmaken. Speciaal voor dit doeleinde hebben wij een fanless
behuizing ontwikkeld die met behulp van een krachtig heatpipe koelsysteem ook zeer zware hardware configuraties aan kan en aan alle emissie- eisen voldoet.