IKBENSTIL BLOG | Ikbenstil OverClock Computer For Crane Simulator
2115
post-template-default,single,single-post,postid-2115,single-format-standard,ajax_leftright,page_not_loaded,

BLOG

 

Ikbenstil OverClock Computer For Crane Simulator

Op het hoofdkantoor van Heerema in Leiden staat de grootste vessel crane simulator van de wereld, dit is een volledige replica van de brug van de Thialf en de 2 bijbehorende kraanhuizen. De Thialf is op haar beurt weer een van de grootste kraanschepen te wereld. In de zelfde ruimte is ook een aparte simulator voor de balasttanks, een simulator voor de ankers, waarvan er 12 aan boord zijn en een First-Person walk-around over het gehele schip in detail, zodat dek personeel getraind wordt waar ze zich moet begeven in iedere fase van het project. Deze gehele setup neem meerdere verdiepingen in beslag van het schitterende kantoor van Heerema.

heerema-thialf                                          IBS Heerema Sim6

Heerema gebruikt deze simulator om elke handeling die voor een project moet worden uitgevoerd met de echte Thialf vooraf te simuleren, complexe hijsopdrachten en bewegingen worden herhaaldelijk gesimuleerd om vervelden verrassingen te voorkomen. Dit kan niet met de echte schepen gedaan worden om dat dit veel te duur zou zijn, varen met een schip als de Thialf kost heel erg veel geld en projecten die vertraagd worden door foute manoeuvres nog veel meer.

IBS Heerema Sim3                                                                   IBS Heerema Sim2

De twee kraan machinisten zitten in een 1:1 replica kraanhuis en het projectie beeld is een halve bol gemaakt door 12 beamers per kraan. Deze simulatie is zo realistisch dat het herhaaldelijk is voorgekomen dat de machinist het op een lopen zet, als de gesimuleerde hijslast op het schip dreigt te storten.

IBS Heerema Sim1       IBS Heerema Sim4

Voor Ikbenstil is een kleine maar essentiële rol weggelegd, de gehele simulator software draait op deze Ikbenstil Computer. Om de simulatie zo soepel mogelijk te laten verlopen, met alle bijbehorende fysics, zoals x – y – z bewegingen, golfslag, stroming, wind, zicht, hijs-lasten afzonderlijke kraan bewegingen enz enz was het een eis dat de simulatie computer op de hoogst mogelijke CPU klok frequentie werkt, standaard was niet snel genoeg. Hierbij werd aanspraak gemaakt op onze overclock skills die we in de jaren hebben ontwikkeld.