IKBENSTIL BLOG | Intel wil je graag filmen in de woonkamer
1219
post-template-default,single,single-post,postid-1219,single-format-standard,ajax_leftright,page_not_loaded,

BLOG

 

Intel wil je graag filmen in de woonkamer

Intel-inside

 

Geen grapje dus. Intel medewerker Erik Huggers verteld meer over Intels plannen voor de nieuwe TV decoder die het bedrijf op de markt wil brengen. In dat decoder kastje zit een camera die u dan filmt in de woonkamer.

Men verwacht dat er enige weerstand tegen deze optie zal ontstaan en daarom wordt in het interview snel ook gemeld dat het mogelijk is de camera uit te zetten.

Waarom?: “Intel is very interested in [having] a direct connection to the consumer,” zegt de heer Huggers hierop en “My kids may watch programming geared towards them, and I’ll watch programming geared towards me,” en “If there’s a way to distinguish who is watching what, advertisers can then target ads at the proper parties.”

Dus.

Creepy.

Het is altijd mooi als bedrijven betere, mooiere, snellere wat dan ook producten of diensten aanbieden alleen dit is een onverbloemde poging om ten koste van de privésfeer van gebruikers een hoop geld te verdienen. TV is altijd al een van de begeerlijkste plekken hiervoor geweest om een simpele redenen: er wordt dubbel op verdient. Men betaald als klant voor de service en adverteerders betalen voor de doorgifte van hun reclame.

Een vraag missen wij wel in het interview met meneer Huggers: “Gaat u de decoder in u eigen woonkamer gebruiken?” Wij zouden erg benieuwd zijn wat het antwoord zou zijn.

TAGS > , , ,