IKBENSTIL BLOG | Maatwerk Workstations
1868
post-template-default,single,single-post,postid-1868,single-format-standard,ajax_leftright,page_not_loaded,

BLOG

 

Maatwerk Workstations

Wat is het effect van een maatwerk geoptimaliseerd Workstation? Stel je moet duizenden beelden en datasets analyseren en vervolgens op basis van deze gegevens zo snel mogelijk een proces aan passen in dit geval analytisch onderzoek voor genetische analyse bij zaadjes. Dat zijn dan snel enorm grote gegevensbestanden die verwerkt moeten worden.
Het minimum aan hardware is een dual-socket systeem wat tegenwoordig alvast met 30 vaste cores en 30 hyperthreaded cores gemaakt kan worden. Verbetering hierin kan behaalt worden met een quad-socket moederbord en vier E7 8*** serie CPU’s. Dat zijn dan dus max 120 threads die behaalt kunnen worden en men mag van een enorme versnelling uitgaan, mits de software in gebruik perfect op multithreading geschreven is.
Nadeel van deze benadering zijn de kosten. Een enkele E7 8**** serie CPU kost al snel rond de 5500 Euro, alleen voor de CPU’s vallen er dan al 22000,00 Euro aan kosten aan.

 

Ikbenstil-quad-vga-workstation

Na een analyse van de software in gebruik, Matlab, blijkt dat deze uitstekend CUDA berekeningen kan uitvoeren op zowel Tesla maar ook de gewone consumenten kaarten. De VGA kaarten kunnen in Matlab als een Array benaderd worden en voeren dan razendsnel paralelle berekingen uit.
Stel dat je auto dubbel zo hard gaat, waar het mag uiteraard, van 180km/h na 360km/h. Dat is een heel stuk harder. Door gebruik van vier VGA kaarten gaat dit systeem 179 keer harder, met dezelfde auto zou dat dus 32220 km/h zijn.

2x

2%

179x

179%

Het uiteindelijke systeem was gebaseerd op de Ikbenstil Hollandse Nieuwe.

TAGS > , , , ,