IKBENSTIL BLOG | Motion Capture computer systemen
1204
post-template-default,single,single-post,postid-1204,single-format-standard,ajax_leftright,page_not_loaded,

BLOG

 

Motion Capture computer systemen

Ikbenstil-mocap-system-01

 

Ikbenstil doet iets nieuws en wel motion capture systemen. Motion Capture is heel bekend uit de film wereld denk aan Avatar en The Lord of the Rings. Wat niet zoveel mensen weten is dat motion capture met enorm succes ingezet wordt in ziekenhuizen, revalidatie centra en onderzoek instellingen. De systemen die wij bouwen worden gebruikt voor een ingenieus systeem waarbij mensen op een speciaal podium met een loopband  in een virtuele wereld geplaatst worden waarin zij een parcours af moeten leggen of hindernissen moeten nemen.

Ikbenstil-motion-capture-wireframe-01

 

De bewegingen die mensen dan maken worden in realtime geanalyseerd en vergeleken met bestaande data. Op basis van die informatie wordt het podium en loopband dan weer bijgestuurd waardoor men het meest effectief resultaat behaalt. Deze form van revalidatie verloopt dan ook veel sneller dan traditionele behandeling methodes.
Dit is maar het topje van de ijsberg aan mogelijkheden met dit systeem, erg indrukwekkend in ieder geval.

Ikbenstil-motion-capture-system-02

 

Hoe werkt het: zes computers sturen een systeem van camera’s, sensoren en de beweging apparatuur aan. Tegelijkertijd wordt de virtuele wereld geprojecteerd en de data geanalyseerd. De uitdaging die bij Ikbenstil werd neergelegd was om systemen te ontwerpen die zeer krachtig, zeer stil, onderhoudsvrij en duurzaam zijn.

Het eerste systeem is net in gebruik genomen in een ziekenhuis in London.