IKBENSTIL BLOG | Powerboost voor Workstations = X99
1926
post-template-default,single,single-post,postid-1926,single-format-standard,ajax_leftright,page_not_loaded,

BLOG

 

Powerboost voor Workstations = X99

Intel heeft het nieuwe X99 chipset “ge-released” samen met de nieuwe 5-serie CPU’s, en dat werd ook tijd. Immers gaan de 4 serie CPU’s nu al bijna twee en half jaar mee en daar mocht wel enige vernieuwing in komen.

Uiteraard wordt alles weer net iets sneller en vooral op het gebied van connectiviteit valt er veel te behalen. Ook mooi is dat er nu eindelijk een 8 Core CPU voor het Workstation platform is, de 5960X. X99 is het eerste chipset dat een DDR4 geheugen interface heeft die standard op 2133MHz ingesteld is maar er zijn nu al modules aangekondigd van boven de 3000MHz. Ook interessant is de directe interface met USB3, iets dat Intel tot nu toe ronduit weigerde, omdat men graag wilde dat iedereen over zou stappen op Thunderbolt.

Hier een overzicht van de aansluitmogelijkheden:

Ikbenstil-X99-diagram

 

Wel is het een beetje jammer dat de supplychain weer eens heeft liggen slapen wat betekent dat zowel DDR4 RAM als ook de moederborden maar amper verkrijgbaar zijn. Dit zal uiteraard snel op gang komen maar mooi is anders.

 

Hier nog een van de eerste benchmarks van Anandtech:

cinebenchR15-x99

De 5960K is dan de grote winnaar al is het meest interessante de snelheid van de 5820K. Deze beschikt weliswaar minder PCIe lanes toch denken wij dat die een enorme verbetering ten opzichte van de 4820K.

En het eerste Ikbenstil Workstation op het nieuwe platform vindt u hier

TAGS > , , ,