IKBENSTIL BLOG | Ikbenstil Computers wint aanbesteding
RIVM gunt aanbesteding aan Ikbenstil Computers
2039
post-template-default,single,single-post,postid-2039,single-format-standard,ajax_leftright,page_not_loaded,

BLOG

 

RIVM Landelijk Meetnet

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft in november 2015 een Tender uitgeschreven voor de vervanging van de hardware in het Landelijk Meetnet Luchtkwaliteit. Deze Tender is medio december gegund aan Ikbenstil Computers, die technisch en economisch als beste keus naar voren kwam.

De RIVM meet computers in deze aanbesteding moesten aan een aantal strenge eisen voldoen, zoals een laag energie verbruik, krachtige hardware, een hoge mate van duurzaamheid, onderhoudsvrij, een gegarandeerd hoge up-time, bestand te hoge omgevingstemperaturen en compact van formaat.

Het meetnetwerk bestaat uit 70 meetstations verdeeld over heel Nederland, hier worden de concentraties van bijvoorbeeld fijn stof, ozon en stikstofdioxide gemeten. Deze metingen worden verricht in opdracht van het ministerie voor Infrastructuur en Milieu. De basis van deze metingen is wetgeving vanuit Europa. Hierin worden allerlei eisen gesteld aan het aantal metingen, aan de kwaliteit en de plaats waar een meting kan worden uitgevoerd.

Deze meetgegevens zijn openbaar worden per uur up to date weergegeven op deze website: http://www.lml.rivm.nl/meetnet/

RIVM Meetnet

RIVM tabel

 

TAGS > ,