IKBENSTIL BLOG | Sneller Internet met andere DNS server? De waarheid:
85
post-template-default,single,single-post,postid-85,single-format-standard,ajax_leftright,page_not_loaded,

BLOG

 

Sneller Internet met andere DNS server? De waarheid:

 

Afgelopen week kondigden Google en OpenDNS het snellere Internet aan. Vooral Google zou een sneller Internet erg fijn vinden want sneller = meer ads = meer poet. Klinkt heel simplistisch en dat is het ook 1+1 blijft namelijk 2. Alleen wij vinden sneller natuurlijk mooier en daarom moet het meteen uitgeprobeerd worden. Je kan kiezen voor de DNS servers van Google of die van OpenDNS om je aan te melden.

Wij kiezen voor OpenDNS. Na een eenvoudige aanmeld procedure die uitstekend beschreven is moet je kiezen of je het hele netwerk (Router aansluiting) of maar een enkele computer via een “snellere” DNS server wil laten werken. In eerste instantie kiezen wij voor de enkel een computer aansluiting. Hiervoor geef je in je netwerk adapter instellingen de DNS server IP op. Om te testen moet je nog even je DNS cache flushen: start> cmd> ipconfig /flushdns

Zo dus.

Wij voeren wat testen uit om te kijken of er een snelheidswinst in zit alleen kunnen wij geen meetbare versnelling vinden. Wel subjectief want de verbindingen lijken vaak “snappy-er” te zijn vergeleken met machines die op de standaard DNSserver zitten. Vervolgens de router test. Ook hier moet aangegeven worden om niet meer de standaard maar de OpenDNS server te gebruiken. Kort gezegd: het resultaat is hetzelfde. Internetten lijkt iets pittiger maar ook hier is dit volledig subjectief.

Trouwens: downloads hebben geen enkele baat bij een snellere DNS dienst :-), daarvoor hoef je het niet te doen. Wat je met OpenDNS wel kunt doen is de computer van de kids vrij houden van wat jijzelf vies en niet kunnen vindt (bij de meeste mensen zijn dat dingen als Porn en geweld en zo). Die kun je namelijk blokken via OpenDNS en dat vinden wij dan weer superhandig.

Waarom is Google dit zo aan het pushen? Misschien omdat alle, maar dan ook werkelijk waar elke stap die je op het internet zet zo bekend is? En dat advertenties en zoekresultaten perfect op je geschiedenis afgestemd kan worden? Vast niet, dat zou Google nooit doen, lol.