IKBENSTIL BLOG | Windows 8 the good the bad and the ugly
1008
post-template-default,single,single-post,postid-1008,single-format-standard,ajax_leftright,page_not_loaded,

BLOG

 

Windows 8 the good the bad and the ugly

Windows 8 komt er aan en wij hebben er de eerste ervaringen mee gemaakt. Heel kort door de bocht: het is indrukwekkend EN een ramp om mee te werken want je weet in eerste instantie niet hoe je wat dan ook moet doen.

Zo da’s een leuke binnenkomer. Het verhaal: wij installeren Windows 8 op een tweetal machines: een clean install en een update. Wij zijn niet de eerste die het roepen en wij zullen niet de laatste zijn: het is cool, het is anders en het zal behoorlijk wat tijd kosten om er aan te wennen en je weg erin te vinden. Al in al de eerste indruk: wat goed draait draait indrukwekkend en andere dingen komen erg “buggy” over. Hoe dan ook je bent volledig de weg kwijt want de vertrouwde weg is weg. De knoppen zitten op plekken die heel goed verstopt zijn. Meerdere monitoren werkt anders op z’n zachtst gezegd. Driver ondersteuning is nog gebrekkig, al denken wat wij dat dit geen probleem zal zijn op de officiële release datum. En toch: de kreten WTF en COOL wisselen elkaar af, dit gaat een haat-liefde verhouding worden.

Microsoft zal erg zijn best moeten doen om iedereen ervan te overtuigen dat Win 8 de next big thing is en doet dan ook zijn best om de pijn te verzachten en dat doe je met lekkere hapjes:

Xbox Music bij voorbeeld. Xbox Music wordt een onderdeel van Win 8 en is gratis voor streaming music. MS heeft een slordige 30 Miljoen titels verzameld en Xbox Music zal zo iets als een mix uit itunes+spotify+Last.Fm werken. De dienst komt vanaf morgen in 22 landen beschikbaar (op de Xbox).

Filmpie:

Ikbenstilcomputers