Deme Dredging Enviromental & Marine Engineering.

Deme Dredging Enviromental & Marine Engineering.

Deme is een bijzonder innovatief wereldwijd opererend bedrijf, van origine actief in de bagger industrie, maar ook in de olie en gas industrie, land winning, grond sanering, deep see mining en in de hernieuwbare energie industrie. Wij zijn erg trots dat wij met Ikbenstil Computers voor Deme mogen werken.

Deme opereert in meer dan 90 landen met wereldwijd 5200 medewerkers. De vloot bestaat uit mee dan 100 gespecialiseerde vessels. Op veel van de vessels wordt gebruikgemaakt van Ikbenstil Industriële computers, deze zijn vaak op maat ontworpen voor zeer specifieke taken en zo ook bestand tegen de elementen in deze extreme werkomgeving. Deze industriële Ikbenstil computers worden bijvoorbeeld ingezet om data te verzamelen die de sensoren op de vessels ontvangen en doorsturen via UTP of seriële verbindingen. Ook worden er krachtige systemen ingezet voor Survey die de zeebodem in 3D dienen weer te geven, of onderwater voertuigen aansturen. Onze uitdaging is om krachtige fanless industriële systemen te maken, die continue 24/7 ingezet worden onder een hoge belasting. Deze computers zijn een kleine, maar extreem belangrijke schakel in de processen van Deme, een hoge bedrijfszekerheid is essentieel.

Een van de laatste projecten waar wij systemen voor hebben mogen ontwerpen is het deep sea mining project van Deme, Global Sea Mineral Resources (GSR), dit is een ver gevorderde deep sea mining innovatie van Deme. GSR heeft een concessie toegewezen gekregen, van de International Seabed Authority, in het oostelijke gedeelte van de Groote Oceaan, de Clarion Clipperton Zone. Dit gebied heeft een enorme oppervlakte van 76.728 km2 en een gemiddelde diepte van 4 kilometer.

Het doel van dit experiment is om van de diepe zeebodem ferromanganese nodules te winnen, op een manier die zo minmogelijk schade toebrengt aan het ecosysteem op grote diepte. Deze ferromanganese nodules bevatten veel bijzondere metalen zoals Nikkel, Kobalt en mangaan. Deze stoffen zijn op het land schaars en moeilijk te winnen, maar essentieel voor onze energie transitie. Het zijn basisstoffen voor de productie van roestvrij staal, elektronica, batterijen, windmolens en zonnecellen.

Op dit moment wordt er geëxperimenteerd met een diepzee voertuig de Patania II die op een diepte van 4500 meter over de zeebodem rijdt en materiaal kan verzamelen. Deze hopper is verbonden aan een enorme katrol, met een multifunctionele kevlar versterkte kabel voor het hijsen, de bediening, de energie voorziening en een buis waardoor ferromanganese nodules naar boven wordt getransporteerd.

 Dit is een video van het eerste Patania experiment:

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Stel u op de hoogte van ons privacybeleid.

Verwante artikelen
Ikbenstil industrial 1U fanless Workstation Ikbenstil industrial 1U fanless Workstation
€ 1.736,23 incl. BTW
€ 1.434,90 ex. BTW