DNS Server Pus

Een van de belangrijkste dingen voor verbindingen via het internet is de DNS server die je gebruikt. De meeste mensen veranderen nooit de instellingen in hun router en dat is voor verbetering vatbaar. Sowieso zijn er een hoop standaard DNS servers die claimen sneller te zijn met een lagere ping ezv.

Nu is daar een nog betere variant op verzonnen die nog veel meer doet: NextDNS. KOrt door de bocht verbind NextDNS DNS server met Pihole. En dat is de krux voor een snellere verbinding en het sneller laden van websites maar ook een verbetering van veiligheid en privacy. Want? NextDNS filtert advertenties, trackers, malicious websites en combineert dat met parental controls, white- en blacklists en meer.

Wiij gebruiken het nu enige tijd zowel zakelijk als prive en zijn erg onder de indruk.

Voor wie het uit wil proberen: gaa naar https://nextdns.io/.

Rechts bovenin de title balk vind je: my.nextdns.io, click hierop en maak een account aan, het is gratis tot 300000 DNS queries per maand (en dus gratis voor prive gebruik). Je kan vervolgens supermakkelijk een account aanmaken en dat is erg handig in dit geval want met account kun je een hoop dingen voor jou situatie aan passen. Gaa in tabs door de instellingen die je wenst. Bij de tab privacy moet je zelf Blocklists die je wilt gebruiken toevoegen.

Parental controls wijst zich vanzelf. Idem Blacklists en Whitelists. In Analytics krijg je een overzicht over wat het NextDNS in de achtergrond doet. Bij de Tab Settings raden wij aan om de storgae locatie na Europa aan te passen.

Voor de instellingen van de router, niet iedereen weet waar die instellingen zitten, kun je het best je router typenummer + DNS instellen googelen in de top resultaten staat dan hoe je voor jou routermodel de instelling voor kan nemen, bij ons ziet dat er zo uit:

IBS-DNS

Veel plezier ermee.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Stel u op de hoogte van ons privacybeleid.