Highspeed Raid Storage upgrade

Snel en groot staan bij opslag vaak voor extreem duur. Een probleem waar wij met enige regelmaat tegen aan lopen en waar wij nu een uitstekende en betaalbare oplossing voor hebben.

Zo had een klant van ons minimaal 8 Terrabyte opslag met tenminste M.2 snelheid nodig voor fotogrammetrie ( Fotogrammetrie houdt zich bezig met de interpretatie en het opmeten van beeldmateriaal bij het bepalen en beschrijven van de vorm en afmeting en ligging van objecten. De fotogrammetrie houdt zich voornamelijk bezig met het maken van kaarten uit luchtfoto's die met speciale meetcamera's worden gemaakt.) en wel in een mini cluster van 4 computers.

In de Enterprise omgeving zijn er een aantal SSDs van dit formaat en die snelheid beschikbaar alleen moet je dan wel heel stevig in je schoenen staan als je na het prijskaartje ervan kijkt.

Wij konden dit uiteindelijk oplossen met een raidkaart voor M.2 SSDs. Wij beschikken over twee varianten hiervan, een voor 4 SSDs en een voor 8 SSDs. Voordeel van een dergelijke Raidkaart is uiteraard de flexibiliteit die deze biedt inzover men kan kiezen uit de verschillende formaten en mogelijke interfaces. De Raidkaarten zijn compatibel met PCIe 3 en PCIe 4 dus ook geschikt als upgrade voor iets oudere systemen.

Er kan gekozen worden uit Raid 0, 1 en 10, dus snel, veilig en snel en veilig. De kaarten zijn zowel op Linux als Windows machines inzetbaar. Een extra feature is dat zelfs twee van deze kaarten wederom in Raid gezet kunnen. Mogelijkheden zat dus.

En hoe snel wordt het dan?

m2-raid-controller-02

Zelf meten wij op een bootable versie, de Raid als Bootdevice, ca. 26000 MB/s.

Wij zijn onder de indruk.

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Stel u op de hoogte van ons privacybeleid.