Linux Stresstest

Stress is goed, voor computers dan. Als producent willen wij alleen perfecte systemen uitleveren. Om dit te kunnen doen moeten wij computers kunnen testen om uit te vinden of een of meerdere onderdelen of de combinatie van onderdelen problemen veroorzaken. Immers wanneer de nieuwe computer in gebruik genomen wordt moet die het echte werk van begin tot einde 100% goeddoen. Om uit te vinden of een onderdeel dit juist niet doet stressen wij de computer en afzonderlijke onderdelen voor geruime tijd.

Problemen die zich dan kunnen vertonen zijn: oververhitting, resulterend in thermal throttling, defecten of DOA (death on arrival) of combinatie fouten: onvoorziene incompatibiliteit van onderdelen.

In de Windows omgeving bestaan er aardig wat "gebruiksvriendelijke" programma's waarmee CPU, RAM, VGA en de geheele machine gestresst kunnen worden om eventueel probleemveroorzakers te kunnen opspeuren. Helaas zijn dat er heel wat minder voor Linux. In Linux zijn er een hoop CLI programma's om dit te kunnen doen maar vaak ontbreekt het totale overzicht waarin je belasting, temperaturen en stroomen kan zien en monitoren.

En daar heeft iemand iets aan gedaan: GTKStresstest

GTKStress-Linux

Mooi overzichtelijk programma met de meeste belangrijke data in een oogopslag zichtbaar. Het programma is gemaakt door Roberto Leinardi.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Stel u op de hoogte van ons privacybeleid.