Na jaren is er de nieuwe Flight Simulator 2020!

We hebben er in de voor aankondiging een jaar geleden al e.e.a. over verteld, maar sinds twee dagen is Flight Simulator 2020 nu ook echt te koop. Na “overnight” een download en installatie van 90GB over de trage Microsoft servers, konden we er de volgende dag mee vliegen.

De nieuwe FS2020 vraag erg veel van de hardware, dat is direct wel duidelijk, een Intel i9 of Snelle AMD Ryzen met 8 Cores is geen overbodige luxe, een snelle 250GB NVME SSD, minimaal 16GB werkgeheugen en natuurlijk een stevige RTX2080 (of RTX2080Ti als je met meerdere schermen wilt vliegen), op één groot 50inch 4K scherm van 3840 x 2160, en o’ja en een snelle internet verbinding is zeker wenselijk, liefst sneller dan 50mb, een enorme hoeveelheid data wordt direct van de Microsoft Azure cloud servers gestreamed. Wij hebben gekozen voor de “De Luxe” versie want daar zit Schiphol in, we willen wel van en naar onze eigen “homebase” kunnen vliegen natuurlijk. De instellingen zijn net als vroeger, veelzijdig en alles bepalend voor het gedrag van het game en je vlieg beleving.

Onze controls waren een beetje roestig en zijn met enige ondersteuning vanuit de trainings omgeving binnen no-time weer up-to-date gebracht. Zelfs onze oude Saitek Flight stick was na enig speurwerk, handmatig configureerbaar.

Wat direct opvalt is hoe ongelofelijk gedetailleerd alles is, we kennen dat natuurlijk van andere moderne games, maar niet van Flight Simulator. Er is een ongelofelijke hoeveelheid aan vliegvelden en start locaties waar vanuit je kan vertrekken, of waar je naar toe kan vliegen, letterlijk over de hele wereld. Met realtime weer & verkeer op locatie. De kaart-data komt uit Bing Maps, ik zeg het maar direct, dat is niet zo actueel als Google Maps, maar het werkt. Als je op een normale kruishoogte vliegt dan is het verbluffende realistisch, zoom je in en ga je in drone mode over je eigen dorp en stad dan zie je dat gebouwen er willekeurig in gerenderd worden, de outline klopt, maar dat is het dan ook. Wegen, water, eilanden, dijken, bergen en andere grote geografische elementen zijn wel natuur getrouw. En maken rondvluchten over de plekken die je kent super leuk, maar ook de plekken die ik niet ken zullen mij nog uren vlieg plezier opleveren.

FS2020_10a

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Stel u op de hoogte van ons privacybeleid.