Solidworks realtime raytracing

Team Green, nVidia, heeft afgelopen jaar de nieuwe RTX grafische kaarten uitgebracht waaronder ook de eerste Quadro modellen. In eerste instantie zijn dat de modellen RTX 4000 t/m RTX 8000. Net als bij de consumenten versie loopt de hardware enigzins voorop de software. Zo zijn er op dit moment bijna geen games die de nieuwe features ondersteunen en dit geldt ook voor profesionele software gebruikt door CAD/CAM ontwikkelaars, Media ontwikkelaars, Architecten en zo verder.

Uiteraard is nVidia zelf dolenthousiast,zie hier .

Team Green vindt: "Working with photorealistic computer-aided design models in real time and 3D is a huge benefit for design teams. They can create, iterate and review designs faster, make better-informed decisions and save money in the process."

Dat is weliswaar een tikkeltje voorbarig gezien het feit dat de software nog in ontwikkeling is en na, optimistische, verwachting pas in 2020 ingezet kan worden. Ook het laatste gedeelte: save money in the proces, zal pas na verloop van tijd toetreffen sinds alles wat met RTX begint een flink prijskaartje heeft.

Desalniettemin is de techniek zeer veelbelovend en innovatief. Om maar een ding te noemen: AI-accelerated denoising in SOLIDWORKS Visualize CAD software.

Iemand heeft een demofilm op een beurs gefilmd en online gezet:

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Stel u op de hoogte van ons privacybeleid.