Surfgolven berekenen met GPU-Computing

Altijd kunnen surfen? Kan niet, want de ene keer heb je golven en de ander keer niet. Behalve als je de golven zelf maakt en dat is wat Erik doet. Erik ontwerpt golfzwembaden en om precies te zijn de golven zelf. Dat is best moeilijk want hoe bereken je dat en de impact van een andere form in het bad en zo verder.

Wij weten er niet het fijne van maar wij hebben wel de computers (ja, meervoud) voor Erik gemaakt die dat wel doen, met GPU-Computing. Voor wie dat niet kent: met GPU-Computing kunnen complexe berekeningen in een vele malen kortere tijd gemaakt worden. Ook in AI en machine learning wordt bijna uitsluitend GPU-Computing gebruikt. De machines van Erik werken op Ubuntu en met nVidia VGA kaarten.

Ikbenstil-gpu-computing

Maar hoe bereken je dus een Golf? Het antwoord: druppel voor druppel. Bedenk hierbij dat je een heel zwembad gevuld met druppels moet berekenen dan geeft dat aan dat dit best even een tijdje kan duren, als je niet een paar supercomputers in de garage hebt.

Hoe dan ook een van de eerste golfbaden is af en de wereldkampioen surfen mocht hem als eerste testen: Palm Springs' First Official Tubes Christened By World Champ Italo Ferreira

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Stel u op de hoogte van ons privacybeleid.