Windows 11 is er, maar...

De windows die er nooit zou komen is er: Windows 11. Microsoft heeft de nieuwste voormalig Windows variant beschikbaar gesteld en uw vindt hier enkele beschrijvingen hoe u het kan downloaden: https://www.ghacks.net/2021/10/05/how-to-download-windows-11/

Wel is het zo dat er een antal hardware vereisten zijn: een TPM 2.0 module of fysiek of virtueel. Virtueel wordt veel gebruikt in AMD processoren en vereisen enkel dat TPM in de BIOS geactiveerd wordt. Daarnaast heeft Microsoft twee lijsten met AMD en Intel CPU's gepubliceert die het nieuwe OS ondersteunen, zie hier:

AMD: https://docs.microsoft.com/nl-nl/windows-hardware/design/minimum/supported/windows-11-supported-amd-processors

Intel: https://docs.microsoft.com/nl-nl/windows-hardware/design/minimum/supported/windows-11-supported-intel-processors

Bij Intel zijn de oudste ondersteunde CPU's dus de 8 serie en daar zijn een hoop mensen niet blij mee, vooral in de corporate omgeving.

Microsoft zegt dat het de computing wereld veiliger wil maken, wij juichen dat uiteraard toe. Gaat TPM dat doen? Mmwah, een beetje. Wij vragen ons af waarom er niet een betere beveiliging voor ransomware in zit. Waar is de oplossing die bijlages in email standard in een sandboxed Window weergeeft vanwaaruit niets geinstalleerd kan worden, sterker nog die executables die iets willen installeren meteen in quarantaine zet? Was mooi geweest maar helaas.

Update 11-10-21

Microsoft krijgt blijkbaar veel vragen over de TPM eis en laat iedereen via een Youtube filmpje weten wat de achtergronden zijn zie hier:

https://youtu.be/tg9QUrnVFho

 

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Stel u op de hoogte van ons privacybeleid.