+31 20 3301345

Workstations voor Game Development

Game ontwerp en ontwikkeling is erg breed en bestaat uit veel onderdelen en vele verschillende software applicaties. Er zijn verschillende game engines zoals Unity en Unreal in combinatie met 3D software zoals bijvoorbeeld Zbrush, 3ds Max, Blender, en meer.

Zoals de meeste software makers zijn er ook voor al deze applicaties overzichten met systeem eisen, waar u geadviseerd wordt om aan een aantal hardware eisen te voldoen om de programma’s te kunnen gebruiken. Deze lijsten met aanbevelingen zijn geen garantie voor een optimaal werkend Game Development workstation, maar voorziet in de minimale behoefte. De officiële informatie die door de software producenten wordt verstrekt is niet altijd actueel, en loopt vaak achter er op de hardware ontwikkeling die in een sneltreinvaart verloopt.

Daarom voorziet Ikbenstil Computers deze Game Development Workstations van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware.

De hardware:
Processor (CPU):
Bij de game development workstations maken wij het onderscheid tussen een standaard werkstation en een highend Workstation. Het standaard Workstation wordt toegepast bij het ontwerpen en creëren in programma’s als Maya, Blender, ZBrush, 3ds Max enz in een studio met een centrale compileer server, die het zware werk afhandelt. De snelste AMD Rysen of Intel Core processor is dan een prima keuze. 
Wanneer je als ontwerpt in de Unreal Engine waar maximale rekenkracht is vereist, dan is het highend werkstation het juiste gereedschap, met de AMD Threadripper 7980X de optimale Unreal CPU. Het AMD platform heeft een 8 kanaal geheugen bus wat een enorm snelheidsvoordeel oplevert bij het compileren van de code.

De Videocard (GPU)
De GPU is verantwoordelijk voor de rendering, des te meer GPU, Cuda cores des te sneller het proces afgehandeld word. De Nvidia Geforce RTX 4090 24GB in het highend workstation is de snelste, welke kaart voor u geschikt is hang sterk af van het beschikbare budget, een voordeligere RTX 4070 Ti SUPER of de 4080 SUPER zijn ook geschikte kandidaten.

Het geheugen (RAM)
Ikbenstil Computers adviseert in het standaard Workstation minimaal 64GB en in het krachtige AMD Threadripper workstation minimaal 128GB verdeeld over 8 modules.

Opslag
Wij kiezen in de Game Development workstations voor het besturingssysteem en de programma’s voor een snelle primaire NVMe SSD. En voor de projecten een secundaire NVMe SSD van minimaal 1TB. Natuurlijk is er ook een opslag voor de content nodig dit kan op een gewone SATA SSD of optioneel groot volume HDD’s, Fileserver of NAS.


Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Lorem Ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.