+31 20 3301345

Workstations voor Keyshot GPU en CPU render

Zoals de meeste software makers heeft ook Keyshot een overzicht met minimale systeemeisen. Deze aanbeveling is geen garantie voor een optimaal werkend highend workstation, maar voorziet in de absoluut minimale behoefte. De officiële informatie die door de software producenten wordt verstrekt is niet altijd actueel, en loopt vaak achter er op de hardware ontwikkeling die in een sneltreinvaart verloopt.

Daarom voorziet Ikbenstil Computers deze Keyshot Workstations van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware.

De hardware:


Processor (CPU):
Lange tijd was Keyshot een processor georiënteerd render programma, dat is recentelijk veranderd met de komst van de GPU render functionaliteit. Keyshot schaalt linear waardoor de Threadripper PRO 7995WX de snelste is als er alleen over de processor wordt gerenderd. Wanneer er over de videokaart wordt gerenderd wordt de CPU minder belangrijk en is bij een enkele GPU een Intel Core - of een AMD Ryzen processor toereikend.

De Videocard (GPU)
Als er met Keyshot alleen over de CPU wordt gerenderd is de GPU minder belangrijk, maar sinds Keyshot het veel snellere GPU rendering mogelijk heeft gemaakt is een goede Nvidia kaart een must, beginnend bij de GeForce RTX 4080 SUPER 16GB, naar de RTX 4090 24GB met veel VRAM, en in de grote behuizing kunnen er twee naast elkaar geplaats worden. Voor de aller zwaarste toepassingen is de RTX 6000 Ada 48GB de keuze. De formfactor van deze Ada kaart is zo ontworpen, dat er zelfs vier naast elkaar geplaatst kunnen worden.

Het geheugen (RAM)
Voor het Standaard Keyshot Workstation adviseren wij 64GB, en voor de veeleisende gebruikers dit over de CPU renderen is 128GB of zelfs meer geadviseerd, Wanneer er op de GPU wordt gerenderd is het werkgeheugen weer minder belangrijk en adviseren wij 64GB.

Opslag
Primair adviseren wij voor de Keyshot Workstations een snelle NVMe SSD van 1TB. En voor de opslag van data een gewone SATA SSD of voor de grote volumes HDD’s, een Fileserver of NAS.

Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen Keyshot volgens Keyshot:

Keyshot system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.