+31 20 3301345

Pix4D Workstation

Wij hebben voor u met onze gedegen hardware kennis, onze klanten en de adviezen van Pix4D, twee Pix4D Workstations samengesteld.

Aanbevolen systeemvereisten voor Pix4D
Pix4D is beperkt in haar hardware advies, maar geeft wel goede tips om te bepalen wat voor een soort gebruiker u bent, standaard is een project tot 500 foto’s en high-end is een project tot 2000, 14 Megapixel foto’s. 

Daarom heeft Ikbenstil Computers onderzoek gedaan en bieden wij twee verschillende Workstations aan, voorzien van de meest actuele en voor de werking van Pix4D met nuttige en gebalanceerde hardware, gekomen tot deze ideale oplossingen.

De hardware:

Processor (CPU):
We maken met de Ikbenstil Pix4D Workstations het onderscheid tussen de standaard en de high-end versie. 
Het Pix4D Standaard Workstation (project tot 500 foto’s) is gebaseerd op de Intel Core i9 14900K processor, er zijn veel verschillende processen in deze fotogrammetrie software, het ene proces is single threaded en een ander is weer multi threaded, dat maakt deze Core i9 de beste keuze, zeer snel en veel processor cores. 
Het Pix4D High-end Workstation (project tot 2000 foto’s) is gebaseerd op 32 core 7970X AMD Threadripper. Dit platform ondersteund meer dan 128GB memory en heeft meer PCIe lanes, wat nuttig kan zijn indien u op dit workstation ook gebruik maakt van andere krachtige applicaties in combinatie met Pix4D.

De Videocard (GPU):
Pix4D gebruikt primair de CPU, er zijn een aantal processen in Pix4D die versneld worden door een videocard die Cuda ondersteund, dat kan alleen met een Nvidia kaart. Meerdere GPU’s wordt niet ondersteund door Pix4D. Voor het Pix4D Standaard Workstation adviseren wij de RTX 4060 Ti 8GB en voor het Pix4D High-end Workstation is het de RTX 4080 SUPER 16GB.
Tip: om de GPU stabiel te laten werken met Pix4D wordt geadviseerd om alleen de Studio Driver van Nvidia te gebruiken. Het gebruik van de Game Ready Driver wordt sterk afgeraden.

Het geheugen (RAM)
Wij maken het onderscheid tussen het Pix4D Standaard Workstation waar wij 32GB geheugen adviseren en het Pix4D High-end Workstation waar wij 256GB adviseren. Indien u een systeem wenst met een andere geheugen configuratie dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden. 

Opslag
Wij kiezen voor het besturingssysteem en de programma’s voor een snelle primaire NVMe SSD. En voor de lopende projecten een secundaire SSD. Natuurlijk is er ook een opslag voor de content nodig dit kan op een SSD of optioneel groot volume HDD’s, Fileserver of een NAS.

Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen Pix4D volgens Pix4D:

Pix4D system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.