+31 20 3301345

Hardware advies voor V-Ray 


Chaos de maker van V-ray software doet zijn naam eer aan, ze schrijven enorm veel als het gaat om de systeem eisen, en de verschillende applicaties waar V-ray mee werkt, applicaties als 3ds Max, Cinema 4D, Houdini, Maya, Nuke, Revit, Rhino, SketchUp, en Unreal, maar als lezer is het je niet duidelijk wat je nu het beste kan kiezen, en daarmee lijken ze weer op alle andere software makers die het ook niet helder schetsen voor hun klanten.

 Ikbenstil Computers heeft met de input van haar klanten en eigen specifiek hardware onderzoek de basis gelegd voor de geoptimaliseerde Ikbenstil V-Ray workstations.

De hardware:


Processor (CPU)
Er zijn twee versies van V-Ray, de ene versie, V-Ray Next CPU, gebruikt alleen de processor om te renderen en deze ander versie, V-Ray Next GPU is Hybride en gebruikt zowel de CPU als de GPU.

De Next CPU versie is schaalbaar, en wordt sneller naarmate er meer CPU’s, cores en hogere klok frequenties worden toegepast. De snelste AMD Threadripper Pro 7995WX 64 core is hiervoor de beste processor.

Bij de CPU keuze voor V-Ray Next GPU, is de focus voornamelijk op GPU rendering, dan is het aantal beschikbare PCIe lanes belangrijk, maar het hoeft geen 64 core Processor te zijn, de 7975WX 32 core of de 7965WX 24 Core zijn dan een prima kandidaten.

De Videocard (GPU)
Ook bij de keuze van de videokaart geldt welke versie van V-Ray u wilt gebruiken, bij , V-Ray Next CPU is een RTX 4080 SUPER 16GB een zeer goede keuze, en is het hoofd programma waar u mee werkt doorslag gevend.

Wanneer u werk met V-Ray Next GPU dan kan dat volgens de softwaremaker Chaos alleen op NVIDIA GPU's. Grafische kaarten van AMD worden niet langer ondersteund omdat AMD stopte met investeren in OpenCL voor rendering.

V-Ray Next GPU schaalt goed bij snellere GPU’s en ook bij meerdere GPU’s. Het VRAM is bij complexe scenes doorslaggevend, een RTX 4080 SUPER 16GB is een goede krachtige kaart en zelfs twee samen, werken erg snel, maar zodra de scenes complex worden is 16GB per kaart te weinig. Ons advies is om met complexe scenes de RTX 4090 24GB modellen toe te passen, indien u meer VRAM nodig heeft voor de aller zwaarste toepassingen is de RTX 6000 Ada 48GB de keuze. De form factor van deze Ada kaart is zo ontworpen, dat er zelfs vier strak naast elkaar geplaatst kunnen worden. 

Het geheugen (RAM)
Voor de V-Ray Next CPU Workstations adviseren wij 128GB, en voor V-Ray Next GPU adviseren wij het de dubbele hoeveelheid van het totale VRAM van de videokaarten. Bij 2x RTX 4080 16GB is het advies 64GB memory op het mainboard.

Opslag
Primair adviseren wij voor de V-Ray Workstations snelle NVMe SSD’s. En voor de opslag van data een gewone SATA SSD’s en of voor de grote volumes HDD’s, een Fileserver of NAS.

Netwerk rendering
Indien u meerdere systemen in uw netwerk heeft, kunt u deze laten samenwerken als een V-Ray renderfarm. Uw render capaciteit neemt op deze manier enorm toe. Chaos Group biedt op haar website render node licenties aan, die nodig zijn voor elke rendernode in  netwerk. Meer informatie vindt u hier: www.chaos.com/vray/render-node

Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen V-Ray volgens Chaos:

V-Ray system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.