+31 20 3301345

Digital Audio Workstation voor Ableton Live

De prestaties van een Digital Audio Workstation DAW worden bepaald door de balans van de hardware, vooral de processor, het werkgeheugen en de opslag zijn elementair.

Hieronder leest u hoe Ikbenstil Computers een geoptimaliseerde configuratie voor Ableton Live heeft gecreëerd.

Aanbevolen systeemvereisten voor Ableton Live
De prestaties van een Digital Audio Workstation DAW worden bepaald door de balans van de hardware vooral de processor CPU, het werkgeheugen RAM en de opslag zijn elementair. De grafische kaart GPU is minder belangrijk, maar niet onmisbaar, deze moet stil zijn en minimaal 2 tot 4 monitoren kunnen aansturen.

Ikbenstil Computers heeft met de input van haar klanten en onderzoek de basis gelegd voor het geoptimaliseerde Ableton Live workstation.

De hardware:
Processor (CPU)
Ableton Live is bij zware projecten gebaat bij een processor met veel cores, 24 tot 32 cores zijn een must, de AMD Threadripper Pro 7975WX 32 core is hiervoor de beste keuze. Indien uw projecten wat minder zwaar zijn kan ook de Intel Core i7 of i9 een prima keuze zijn.

Het geheugen (RAM)
Geheugen RAM is heel belangrijk voor de werking van de Ableton Live en wordt bepaalt door de complexiteit van de creaties. Het aantal tracks, VST’s en plugins bepalen de belasting van het werkgeheugen. Voor lichte creaties adviseren wij 64GB en voor de zware composities 128 tot 256GB. Dit is afhankelijk van het software gebruik en de combinatie van andere programma’s.

De Videocard (GPU)
Digital Audio Workstations hebben geen 3D rekenkracht nodig, maar een grafisch kaart die drie of vier monitoren aan kan op een hoge 4K resolutie is een must. Het is natuurlijk belangrijk dat een Ikbenstil Computer een GPU aan board heeft met een stille werking bij een hoge belasting. Aan deze selectie wordt bij Ikbenstil Computers veel aandacht besteed. Ons advies is afhankelijk van het aantal monitoren om een Nvidia T400 (3 stuks) of Nvidia T1000 (vier stuks) GPU in te zetten.

Opslag
Snelle toegang tot de data is essentieel, de huidige M.2 NVME SSD’s zijn een must. Ons advies is een Ableton Live  DAW op te zetten met meerdere NVME SSD’s, een primaire SSD van 1TB voor het besturingssysteem en de programma’s, secundair één of meerdere 1 of 2TB SSD’s voor de projecten, de muziek en verschillende sample en plug-in bibliotheken. Voor de opslag van grote volumes data kunnen een of meerdere HDD’s in de DAW of een NAS (network attached storage device worden toegepast).

Audio interface
De beste audio verbinding voor Ableton Live is met een apparaat dat de ASIO interface ondersteund, deze interface creëert een directe verbinding met uw DAW en reduceert latency tot een minimum. In de Knowledge Base van Ableton vindt u meer informatie over het opzetten van deze verbinding: https://help.ableton.com/hc/en-us/articles/211476789-Setting-up-an-Audio-Interface

Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen Ableton Live volgens Ableton:

Ableton Live system requirements

>

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.