+31 20 3301345

Aanbevolen systeemvereisten voor Adobe After Effects 


Zoals de meeste software makers heeft ook Adobe een lijst met systeem eisen voor Adobe After Effects een hardware lijst waar u geadviseerd wordt om aan te voldoen om het programma te kunnen gebruiken. Deze lijst met aanbevelingen is geen garantie voor een optimaal werkend Adobe After Effects workstation, maar voorziet in de minimale behoefte. De officiële informatie die door de software producenten wordt verstrekt is niet altijd actueel, en loopt vaak achter er op de hardware ontwikkeling die in een sneltreinvaart verloopt.

Daarom voorziet Ikbenstil Computers deze Adobe After Effects Workstations van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware.

De hardware:

Processor (CPU):
Onze standaard After Effects Workstations is gebaseerd op een Intel Core i9 14900K processor, deze heeft een single core snelheidsvoordeel ten opzichte van de AMD Ryzen 7950, al is de Intel CPU iets duurder. De laatste jaren is het om en om, met Intel en AMD. In de single threads workloads is een Threadripper PRO of een Xeon W processor langzamer dan de intel I9 14900K, maar de AMD Ryzen Threadripper processor is een uitblinker in de nieuwe After Effects Multi-Frame rendering modus. Een bijkomend voordeel van de Ryzen Threadripper architectuur is dat er veel meer RAM gebruikt kan worden, dan op de normale Core i9 mainboards. Een goede high-end CPU is de 24 core AMD Ryzen Threadripper 7960X.

De Videocard (GPU)
Adobe After Effects maakt steeds meer gebruik van de GPU, het is belangrijk om te werken met een GPU die door Adobe wordt geadviseerd , maar het nut van de GPU wordt bepaald door de GPU acceleratie tools die u gebruikt in het programma. Indien gebruik wordt gemaakt van Multi-Frame rendering dan is de hoeveelheid Vram op de kaart erg belangrijk, dat maakt de RTX 4080 SUPER 16GB een geschikte kandidaat. De duurdere RTX 4090 met 24GB is de snelste keuze maar gezien de prijs en de kleine performance winst niet onze standaard keuze. Wij gebruiken standaard een gewone Nvidia grafische kaart, deze biedt ten opzichte van de Professional serie van Nvidia meer rekenkracht en Vram tegen lagere kosten. 

10-bit display support
De enige manier op 10-bit display support te krijgen is door gebruik te maken van een videomonitoring kaart. Wij adviseren hiervoor de Blackmagic Decklink Mini Monitor 4K and the Studio 4K 6G-SDI PCIe kaart aan. Deze kaarten zijn speciaal ontworpen om onveranderd videosignalen te leveren aan uw monitor, wat resulteert in de best mogelijke video- en kleurkwaliteit. U heeft dan wel een zeer nauwkeurig beeldscherm nodig dat de FPS en resolutie aankan.

Het geheugen (RAM)
Adobe adviseert minimaal 32GB geheugen RAM, wij adviseren in het After Effects Workstation minimaal 128 GB indien u werkt met 4K of grotere files, en in het After Effects Workstation 256GB. Ook is het belangrijk om de andere programma’s die u naast After Effects gebruikt mee te nemen in uw totaal berekening.

Opslag
Opslag is een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien bij videobewerking en motion graphics. De CPU of videokaart mag dan wel alle verwerking doen, maar als je opslag het niet kan bijhouden, maakt het niet uit hoe snel die componenten zijn. Wat opslag ingewikkeld maakt, is het feit dat je niet alleen te maken hebt met de verschillende soorten schijven die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, maar dat je ze ook zo wilt configureren dat ze maximale prestaties leveren in After Effects.
Wij adviseren een configuratie met minimaal drie NVMe SSD’s, voor het besturingssysteem en de programma’s voor een snelle primaire NVMe SSD. En voor de lopende projecten  een secundaire NVMe SSD , en After Effects werkt ook met een media cache en scratch disk dit wordt dan de tertiaire NVMe SSD hierdoor krijgt uw verwerking in After Effects een boost. Natuurlijk is er ook een opslag voor de content nodig dit kan op een gewone SATA SSD of optioneel groot volume HDD’s, Fileserver of NAS.

Audio
De moderne mainboards hebben goede audio functionaliteiten maar omdat de audiochip op het mainboard zit kan deze door de andere processen worden gestoord, met hoorbare ongewenste effecten tot gevolg. Ons advies is om een externe DAC te gebruiken, dit geeft een enorme verbetering, bijvoorbeeld de M-Audio Super DAC.

Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

 

Hardware eisen Adobe After Effects volgens Adobe:

 

 

After Effects system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.