+31 20 3301345

Aanbevolen systeemvereisten voor Lightroom Classic

Zoals de meeste software makers heeft ook Adobe een lijst met systeem eisen voor Lightroom Classic, een hardware lijst waar u geadviseerd wordt om aan te voldoen om het programma te kunnen gebruiken. Deze lijst met aanbevelingen is geen garantie voor een optimaal werkend Lightroom workstation, maar voorziet in de minimale behoefte. De officiële informatie die door de software producenten wordt verstrekt is niet altijd actueel, en loopt vaak achter er op de hardware ontwikkeling die in een sneltreinvaart verloopt.

Daarom voorziet Ikbenstil Computers dit Lightroom Workstation van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware.

De hardware:

Processor (CPU):

Dit Workstation is nu gebaseerd op een Intel Core i7 processor, deze heeft een minimaal voordeel ten opzichte van de AMD Ryzen CPU, qua prijs en performance, dit ligt dicht bij elkaar. De laatste jaren is het om en om, met Intel en AMD. Lightroom is inmiddels beter geworden in multi threading, dus processoren met een hogere corecount kunnen een performance winst betekenen. AMD Threadripper en de nieuwe Intel Xeons kunnen hier interessant zijn maar pakken qua prijs veel hoger uit.

De Videocard (GPU)
Een midrange videokaart is voldoende om het systeem toekomst vast te maken, Adobe maakt met Lightroom minimaal gebruik van de GPU. Wij gebruiken standaard een gewone Nvidia grafische kaart, deze bieden ten opzichte van de Professional serie van Nvidia meer rekenkracht en Vram tegen lagere kosten. Onze ervaring is dat Nvidia kaarten stabieler werken met deze software dan AMD GPU’s.
Het geheugen (RAM):
Adobe adviseert minimaal 16GB geheugen RAM, wij adviseren minimaal 32 GB. Indien u werkt met grote bestanden en of hoeveelheden te verwerken beelden, dan is 64GB RAM aan te raden.

Opslag:
Wij kiezen voor het besturingssyteem en de programma’s voor een snelle NVMe SSD en voor de opslag van de content een SSD met een SATA interface.

Maatwerk:
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden..

Hardware eisen Lightroom Classic volgens Adobe:

Adobe Lightroom system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.