+31 20 3301345

Hardware aanbevelingen voor Adobe Photoshop Workstations

Zoals de meeste software makers heeft ook Adobe een lijst met systeem eisen voor Photoshop, een hardware lijst waar u geadviseerd wordt om aan te voldoen om het programma te kunnen gebruiken. Deze lijst met aanbevelingen is geen garantie voor een optimaal werkend Photoshop workstation, maar voorziet in de minimale behoefte. De officiële informatie die door de software producenten wordt verstrekt is niet altijd actueel, en loopt vaak achter er op de hardware ontwikkeling die in een sneltreinvaart verloopt.

Daarom voorziet Ikbenstil Computers deze Photoshop Workstations van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware.

De hardware:

Processor (CPU):

Onze Photoshop Workstations zijn gebaseerd op een Intel Core i9 14900K processor, deze heeft een snelheidsvoordeel ten opzichte van de AMD Ryzen 7950, al is de Intel CPU iets duurder. De laatste jaren is het om en om, met Intel en AMD. Op dit moment is Intel onze keuze. Het aantal cores, meer dan 8 is in Photoshop minder relevant, de kloksnelheid en de architectuur zijn veel belangrijker.

De Videocard (GPU):

Photoshop maakt steeds meer gebruik van de GPU versnelling, zeker met de Ai functies als Adobe Sensei en Content Aware Fill. Onze testen hebben uitgewezen dat een midrange kaart als de NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti SUPER een prima keuze is voor een Photoshop Pro Workstation, en een RTX 4060 prima is uitgerust voor het iets lichtere Photoshop DTP workstation. Testen met de snellere RTX 4080 en 4090 hebben een minimale snelheidswinst tegen een enorme prijs. Wij gebruiken standaard een gewone Nvidia grafische kaart, deze bieden ten opzichte van de Professional serie van Nvidia meer rekenkracht en Vram tegen lagere kosten. Onze ervaring is dat Nvidia kaarten stabieler werken met deze software dan AMD GPU’s.

Het geheugen (RAM):

Adobe adviseert minimaal 16GB geheugen RAM, wij adviseren in het Photoshop DTP Workstation minimaal 32 GB, en in het Photoshop Pro Workstation 64GB, indien u werkt met grote bestanden en of hoeveelheden te verwerken beelden dan is meer geheugen tot 128GB aan te raden.

Data Opslag:

Wij kiezen voor het besturingssysteem en de programma’s voor een snelle primaire NVMe SSD. Voor de lopende projecten raden wij een secundaire NVMe SSD aan en Photoshop werkt ook met een scratch disk dit wordt dan de tertiaire SSD, hierdoor krijgt uw verwerking in Photoshop een boost. Natuurlijk is er ook een opslag voor de content nodig dit kan op een gewone SATA SSD of optioneel groot volume HDD’s of op een Fileserver of NAS.

Maatwerk:

Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen Photoshop volgens Adobe:

Adobe Photoshop system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.