+31 20 3301345

Hardware requirements voor Adobe Premiere Pro

 

Aanbevolen systeemvereisten voor Adobe Premiere Pro

Zoals de meeste software makers heeft ook Adobe een lijst met systeem eisen voor Adobe Premiere Pro een hardware lijst waar u geadviseerd wordt om aan te voldoen om het programma te kunnen gebruiken. Deze lijst met aanbevelingen is geen garantie voor een optimaal werkend Adobe Premiere Pro workstation, maar voorziet in de minimale behoefte. De officiële informatie die door de software producenten wordt verstrekt is niet altijd actueel, en loopt vaak achter er op de hardware ontwikkeling die in een sneltreinvaart verloopt.

Daarom voorziet Ikbenstil Computers deze Adobe Premiere Pro Workstations van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware.

 

Processor (CPU):

Wat de beste processor is voor Adobe Premiere Pro hangt sterk af van wat u er mee gaat doen en natuurlijk wat uw budget is . Wanneer u werk met de H.264 en H.265 (HEVC) video formaten, dan is de Intel's Core i9 14900K een uitstekende keuze, dankzij de door Intel ingebouwde snelle Quick Sync conversie functionaliteit. Als u bijvoorbeeld met RED R3D camera beelden werkt, dan zijn de AMD's Threadripper Pro 7975WX en 7995WX de betere keuze. Meer cores maken een Adobe Premiere Pro sneller maar tot een bepaald punt, op het moment dat de gegevens verwerk worden op een Dual Xeon configuratie, kan dit ook contra productief gaan werken.

De Videocard (GPU):

Adobe Premiere Pro maakt steeds meer gebruik van de GPU, het is belangrijk om te werken met een GPU die door Adobe wordt geadviseerd , maar het nut van de GPU wordt bepaald door de GPU acceleratie tools die u gebruikt in het programma. Sinds Premiere Pro versie 14.2 heeft Adobe ondersteuning toegevoegd voor GPU-gebaseerde hardware acceleratie bij het coderen naar H.264/H.265, waardoor de exporttijden tot wel 5x worden verkort. Vanaf Premiere Pro 14.5 kan H.264/HEVC-decodering (bij live streaming) nu ook gebruik maken van de GPU. Bij gebruik van GPU acceleratie effecten is de NVIDIA DeForce RTX 4080 SUPER 16GB solide keuze. De duurdere RTX 4090 met 24GB is de snelste keuze. Wij gebruiken standaard een gewone Nvidia grafische kaart, deze biedt ten opzichte van de Professional serie van Nvidia meer rekenkracht en Vram tegen lagere kosten. 10-bit display support De enige manier op 10-bit display support te krijgen is door gebruik te maken van een videomonitoring kaart. Wij adviseren hiervoor de Blackmagic Decklink Mini Monitor 4K and the Studio 4K 6G-SDI PCIe kaart aan. Deze kaarten zijn speciaal ontworpen om onveranderd videosignalen te leveren aan uw monitor, wat resulteert in de best mogelijke video- en kleurkwaliteit. U heeft dan wel een zeer nauwkeurig beeldscherm nodig dat de FPS en resolutie aankan.

Het geheugen (RAM):

Adobe adviseert minimaal 16GB geheugen RAM, wij adviseren in onze Adobe Premiere Pro Workstations minimaal 32GB indien u werkt met 1080p bestanden, 64GB bij 4K resoluties, en bij 6k of 8k en meer minimaal 128GB. Ook is het belangrijk om de andere programma’s die u naast Adobe Premiere Pro gebruikt mee te nemen in uw totaal berekening.

Opslag:

Opslag is een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien bij videobewerking. De CPU of videokaart mag dan wel alle verwerking doen, maar als je opslag het niet kan bijhouden, maakt het niet uit hoe snel die componenten zijn. Wat opslag ingewikkeld maakt, is het feit dat je niet alleen te maken hebt met de verschillende soorten schijven die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, maar dat je ze ook zo wilt configureren dat ze maximale prestaties leveren in Adobe Premiere Pro. Wij adviseren een configuratie met minimaal drie NVMe SSD’s, voor het besturingssysteem en de programma’s voor een snelle primaire NVMe SSD. En voor de lopende projecten een secundaire NVMe SSD , en Premiere Pro werkt ook met een media cache en scratch disk dit wordt dan de tertiaire NVMe SSD hierdoor krijgt uw verwerking in Adobe Premiere Pro een boost. Natuurlijk is er ook een opslag voor de content nodig dit kan op een gewone SATA SSD of optioneel groot volume HDD’s, Fileserver of NAS.

Audio:

De moderne mainboards hebben goede audio functionaliteiten maar omdat de audiochip op het mainboard zit kan deze door de andere processen worden gestoord, met hoorbare ongewenste effecten tot gevolg. Ons advies is om een externe DAC te gebruiken, dit geeft een enorme verbetering, bijvoorbeeld de M-Audio Super DAC.

Maatwerk:

Ikbenstil Computers maakt Premiere Workstations op maat. In overleg met de gebruiker kijken wij hoe de computer daadwerkelijk gebruikt wordt en passen de hardware aan voor een optimale werkervaring. Hierdoor ontvangt u een computer die exact aansluit op uw gebruik.  Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen Premiere Pro volgens Adobe:

Adobe Premiere Pro system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.