+31 20 3301345

Welke hardware is ideaal voor Maxon's Cinema 4D? Op de website van Maxon vindt u alleen een summiere beschrijving van minimale eisen waaraan de hardware moet voldoen. Helaas zijn die eisen zo laag dat werken met deze hardware in het echte leven niet realistisch is.

Daarom voorziet Ikbenstil Computers deze Cinema 4D Workstations van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware.

De hardware:

Processor (CPU):
In Cinema 4D neemt de processor alle belangrijke taken op zich, creatie en animatie, deze worden voornamelijk Single threaded afgehandeld, maar ook de rendering vind over de CPU plaats en dat is wel multi-threaded, schaalbaar snel, des te meer CPU cores des te sneller de rendering. De videokaart speelt hierin geen rol tenzij u gebruikt maat van GPU render software zoals Redshift.
Welke processor is de beste keuze?
Voor het standaard Cinema 4D Workstation is de Intel Core i9 14900K een prima keuze.  Indien u zware CPU render-taken heeft, dan is een processor met veel cores zoals de 24 Core AMD Ryzen Threadripper 7960X een goede optie, deze biedt ook de mogelijkheid tot 512GB werkgeheugen. Optioneel zijn de zwaardere CPU's met 32, 64 of 96 cores beschikbaar.

De Videocard (GPU)
De videocard is bij het werken, editen en animeren in Cinema 4D belangrijk om een ideale framerate van 60 FPS te hebben op de viewport, dit zorgt er voor dat het bewegen van het model soepel verloopt. Maxon heeft in 2019 Redshift GPU Rendering Technologies aangekocht om een alternatief te kunnen bieden naast de bestaande CPU render mogelijkheid. Er bestaand ook andere render software zoals bijvoorbeeld Octane render. 
In de basis is een goede midrange Nvidia GPU als de RTX 4060 Ti een prima keuze.  Dit veranderd als Cinema 4D gebruikt wordt in combinatie met GPU render software zoals Redshift, Furryball en Octane render. Wij bieden hiervoor geoptimaliseerde Ikbenstil Rendering Workstations aan. (<- LINK) Deze engines maken vaak gebruik maken van de GPU of meerdere GPU’s en renderen door de enorme hoeveelheid GPU cores veel sneller dan een CPU.

Het geheugen (RAM)
Ikbenstil Computers adviseert minimaal 16GB geheugen RAM voor het standaard Cinema 4D workstation, en voor de zwaardere toepassingen 32GB. En wanneer er gebruik wordt gemaakt van GPU Render workstations 64GB of meer, wij bieden hiervoor geoptimaliseerde Ikbenstil Rendering Workstations aan. 

Opslag
Wij kiezen in de Cinema 4D Workstations voor het besturingssysteem en de programma’s voor een snelle primaire NVMe SSD. En voor de lopende projecten een secundaire NVMe SSD. Natuurlijk is er ook een opslag voor de content nodig dit kan op een gewone SATA SSD of optioneel groot volume HDD’s, Fileserver of NAS.

Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen Cinema 4D volgens Maxon:

Cinema 4D system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.