+31 20 3301345

Aanbevolen systeemvereisten voor Enscape

Wij hebben door onze jarenlange hardware ervaring, vele engineering klanten en samen met de softwaremaker Enscape, een gedegen idee over het ideale Enscape Workstation.

Enscape is een realtime rendering en virtual reality plugin. Het wordt voornamelijk gebruikt in de architectuur, techniek en bouw. En werkt samen met ontwerpprogramma’s als Vectorworks, Rhinoceros 3D, ArchiCAD, Revit en Google SketchUp. Het maakt gebruik van realtime raytracing voor realistische presentaties van uw 3D ontwerpen.

Zoals de meeste software makers heeft ook Enscape een beknopt hardware advies, grotendeels alleen over de videocard en dan ook voor de minimale behoefte, om het totaal plaatje compleet te maken is er veel meer nodig. Daarom voorziet Ikbenstil Computers dit Enscape Workstation van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware.

Zoals de meeste software makers heeft ook Enscape een beknopt hardware advies, grotendeels alleen over de videocard en dan ook voor de minimale behoefte, om het totaal plaatje compleet te maken is er veel meer nodig.

Daarom voorziet Ikbenstil Computers dit Enscape Workstation van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware.

De hardware:

Processor (CPU):
Het Ikbenstil Enscape Workstation is gebaseerd op een Intel Core i7 14700K processor, voor Enscape is de snelheid en het aantal cores minder relevant, maar voor de multitasking met de andere programma’s waarmee u werkt is dit zeker wel van belang. Dan geldt weer een hoge klok frequentie en een grote hoeveelheid processor cores, optioneel is een Core i9 14900K het overwegen waard.

De Videocard (GPU)
De videocard is erg belangrijk voor Enscape, de Nvidia RTX 4000 serie is qua prijs en snelheid verhouding de aangewezen lijn. Kaarten met 16GB VRAM zijn voor de meeste gebruikers optimaal, zoals de Nvidia Geforce RTX 4070 Ti SUPER 16GB of de RTX 4080 SUPER 16GB.
Indien u ook werkt met andere programma’s dan geldt het hardware advies van deze makers. Gebruikt u bijvoorbeeld Autodesk Revit, dan adviseren wij om gebruik te maken van de Nvidia workstation video kaarten (vroeger Quadro genoemd) dit type kaarten wordt door Autodesk ondersteund, gewone Geforce kaarten zijn vaak goedkoper maar worden niet door Autodesk ondersteund. De NVidia RTX A4000 16GB is een krachtige oplossing en voor de meeste toepassingen de ideale kaart. Een snellere kaart zoals de RTX A5000 Ada is bij de zwaarste toepassingen te adviseren.

Het geheugen (RAM)
Voor het Enscape Workstation adviseren wij minimaal 32GB, dat is niet specifiek voor Enscape dat nauwelijks RAM verbruikt, maar meer voor de andere software op het workstation, en indien er zware multitasking wordt toegepast is 64GB RAM te adviseren.

Opslag
Wij kiezen voor het besturingssysteem en de programma’s voor een snelle primaire NVMe SSD. En voor de lopende projecten een secundaire SSD. Natuurlijk is er ook een opslag voor de content nodig dit kan op een SSD of optioneel groot volume HDD’s, Fileserver of een NAS.

Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen Enscape volgens Enscape:

Enscape system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.