+31 20 3301345

Aanbevolen systeemvereisten voor Foundry Nuke

Zoals de meeste software makers heeft ook Foundry een lijst met systeem eisen voor Nuke een hardware lijst waar u geadviseerd wordt om aan te voldoen om het programma te kunnen gebruiken. Deze lijst met aanbevelingen is geen garantie voor een optimaal werkend Foundry Nuke workstation, maar voorziet in de minimale behoefte. De officiële informatie die door de software producenten wordt verstrekt is niet altijd actueel, en loopt vaak achter er op de hardware ontwikkeling die in een sneltreinvaart verloopt.

Daarom voorziet Ikbenstil Computers deze Foundry Nuke Workstations van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware.

De hardware:

Processor (CPU):

De meeste taken in Foundry Nuke zijn single threaded daarom is het belangrijk om te kiezen voor een processor met de hoogste klok frequentie zoals de Intel Core i7 14700K en i9 14900K. Door de grote hoeveelheid plugins die beschikbaar zijn voor Foundry Nuke kan dit snel veranderen. Als u werkt met partical-effects kunt u wel een voordeel behalen met meerdere CPU cores. Sommige werkzaamheden vragen weer erg veel werkgeheugen, vaak meer dan 128GB, wat de maximale hoeveelheid is voor de gewone Intel Core processoren. AMD Threadripper PRO CPU’s ondersteunen veel meer RAM en cores waardoor dit een goede oplossing is bij grote projecten en multithreaded plugins en effecten. 
Vanwege deze verdeling bieden wij twee opties, een Standaard workstation voor mensen met kleine tot middelgrote processen en een High-end workstation voor gebruikers met grote projecten, multithreaded plugins en effecten die baat hebben bij veel werkgeheugen.

De Videocard (GPU)
Foundry Nuke lijkt erg op Cinema 4D in die zin dat de viewport volledig wordt aangestuurd door de GPU. Verschillende Nvidia GeForce kaarten zoals de RTX 4070 Ti SUPER en de RTX 4080 SUPER zijn prima keuzes voor het budget, maar ook de RTX 4090 24GB kan een goede keuze zijn voor complexe projecten  die veel VRAM vragen. Des te meer polygonen en des te complexer de animaties vraagt veel van het video werkgeheugen. Foundry Nuke lijkt samen te werken met AMD op het gebied van Videokaarten, net als NVIdia worden ook deze aanbevolen bij Foundry, maar wij adviseren vooral Nvidia GPU’s.

Het geheugen (RAM)
Foundry Nuke adviseert minimaal 8GB geheugen RAM, wij adviseren in onze Foundry Nuke minimaal 128GB indien u werkt met grote projecten en multithreaded plugins en effecten dan is 256GB of 512GB  op het AMD Threadripper platform de betere keuze.

 

Opslag
Opslag is een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien bij videobewerking. De CPU of videokaart mag dan wel alle verwerking doen, maar als je opslag het niet kan bijhouden, maakt het niet uit hoe snel die componenten zijn. Wat opslag ingewikkeld maakt, is het feit dat je niet alleen te maken hebt met de verschillende soorten schijven die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, maar dat je ze ook zo wilt configureren dat ze maximale prestaties leveren in Foundry Nuke.
Wij adviseren een configuratie met twee NVMe SSD’s, voor het besturingssysteem en de programma’s voor een snelle primaire NVMe SSD. En voor de lopende projecten en media cache grote 1 of 2TB snelle NVMe SSD. Natuurlijk is er ook een opslag voor de content nodig dit kan op een gewone SATA SSD of optioneel groot volume HDD’s, Fileserver of NAS.
 
Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen Foundry Nuke volgens Foundry:

Foundry Nuke system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.