+31 20 3301345

Metashape Workstations

Wij hebben voor u met onze gedegen hardware kennis, onze klanten en de adviezen van Agisoft, een optimaal Metashape Workstation samengesteld.

Aanbevolen systeemvereisten voor Metashape
Agisoft is beperkt in haar hardware advies voor Metashape . Daarom heeft Ikbenstil Computers onderzoek gedaan en zijn wij met dit Metashape Workstation, voorzien van de meest actuele en voor de werking van het fotogrammetrie programma nuttige en gebalanceerde hardware, gekomen tot een ideale oplossing.

De hardware:

Processor (CPU):
Het Ikbenstil Metashape Workstation is gebaseerd op de Intel Core i9 14900K processor, er zijn veel verschillende processen in deze fotogrammetrie software, het ene proces is single threaded en een ander is weer multi threaded, dat maakt deze Core i9 de beste keuze, zeer snel en veel processor cores. 
Een gebruikers tip: Als u werkt in Metashape in combinatie met uw krachtige GPU, die u ook in de Metashape Preferences heeft geselecteerd, dan is het aan te raden om in taakbeheer op metashape.exe de “Processoraffiniteit” aan te passen naar ongeveer 50% van de beschikbare cores, dit voorkomt programma fouten.
U kunt eventueel ook met de snelste AMD Ryzen processor een goed resultaat behalen, deze kunnen wij u optioneel aanbieden.

De Videocard (GPU)
De videocard is erg belangrijk voor Metashape, de Nvidia RTX 4000 serie is qua prijs en snelheid verhouding de aangewezen lijn. Kaarten met 16 of 24GB VRAM zijn voor de meeste gebruikers optimaal, zoals de Nvidia Geforce RTX 4080 SUPER 16GB. De RTX 4090 24GB is de snelste en krachtigste GPU en kan optioneel aangeboden worden.  Het gebruik van AMD Radeon GPU’s wordt afgeraden.

Het geheugen (RAM)
Metashape maakt intensief gebruik van het werkgeheugen indien er gewerkt wordt met de hoogste resolutie bestanden, wij gaan er vanuit dat dit het geval is en daarom adviseren wij 128GB. Indien u een systeem wenst met meer geheugen dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden. 

Opslag
Wij kiezen voor het besturingssysteem en de programma’s voor een snelle primaire NVMe SSD. En voor de lopende projecten een secundaire SSD. Natuurlijk is er ook een opslag voor de content nodig dit kan op een SSD of optioneel groot volume HDD’s, Fileserver of een NAS.

Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen Metashape volgens Agisoft:

Metashape system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.