+31 20 3301345

Solidworks Workstation

Wij hebben door onze jarenlange hardware ervaring en vele engineering klanten een gedegen idee over het ideale SolidWorks Workstation.

Aanbevolen systeemvereisten voor Dassault Systemes SolidWorks
Zoals de meeste software makers heeft ook Dassault Systemes een beperkte lijst met adviesen voor SolidWorks waar u geadviseerd wordt om aan te voldoen om het programma te kunnen gebruiken. Deze lijst is geen garantie voor een optimaal werkend SolidWorks workstation, maar voorziet in de minimale behoefte. De officiële informatie die door de software producenten wordt verstrekt is niet altijd actueel, en loopt vaak achter er op de hardware ontwikkeling die in een sneltreinvaart verloopt. 

Daarom voorziet Ikbenstil Computers het SolidWorks Workstation van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware.

De hardware:

Processor (CPU):
De belangrijke taken binnen SolidWorks worden afgehandeld door een aantal cores, maar zeker niet alle cores van de processor, hierdoor is een hoge klok frequentie zeker van belang. De Intel Core i7 14700K en i9 14900K zijn hiervoor de aangewezen kandidaten. Indien u in Solidworks werkt met FEA and Flow simulaties en u over meer dan de standaard 24 cores van de Core i9 wilt beschikken, adviseren wij u graag een maatwerkoplossing.


De Videocard (GPU)
Wij adviseren om gebruik te maken van de Nvidia workstation video kaarten (vroeger Quadro genoemd) dit type kaarten wordt door Dassault Systemes ondersteund, gewone Geforce kaarten zijn vaak goedkoper maar worden niet ondersteund. De NVidia RTX A4000 16GB is een krachtige oplossing en voor de meeste toepassingen de ideale kaart. Een snellere kaart zoals de RTX A5000 Ada is bij de zwaarste modellen en toepassingen te adviseren. 

Het geheugen (RAM)
Dassault Systemes adviseert 16GB werkgeheugen, Ikbenstil adviseert minimaal 32GB, gezien de relatief beperkte kosten en de behoefte van het besturingssysteem en de bijbehorende bestands bibliotheken is 64GB in het Solidworks Workstation zeker te adviseren. 

Opslag
Wij adviseren voor het besturingssysteem en de programma’s voor een snelle primaire NVMe SSD met een minimale grootte van 500GB. En voor de lopende projecten data en content een secundaire SATA SSD of NVMe SSD. Heeft u behoefte aan veel opslag capaciteit dan zijn er natuurlijk ook grote harddisks, of eventueel een Fileserver of NAS.
 
Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen Solidworks volgens Solidworks:

Solidworks system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.