+31 20 3301345

Aanbevolen systeemvereisten voor Unreal Engine


Zoals de meeste software makers heeft ook Unreal Engine een overzicht met systeemeisen. Deze aanbeveling is geen garantie voor een optimaal werkend workstation, maar voorziet in de absoluut minimale behoefte. De officiële informatie die door de software producenten wordt verstrekt is niet altijd actueel, en loopt vaak achter er op de hardware ontwikkeling die in een sneltreinvaart verloopt.

Daarom voorziet Ikbenstil Computers deze Unreal Workstations van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware.

De hardware:

Processor (CPU):
De processor is het belangrijkste onderdeel in een Unreal Workstation, een hoge klok snelheid is vereist. Voor de meeste Unreal gebruikers is de Intel Core i9 14900K de beste keuze, voor de gene die veel zware taken uitvoeren zoals de belichting van objecten en veel compileren is een CPU met veel meer cores zoals de AMD Threadripper Pro serie de beste keus.

De Videocard (GPU)
Krachtige Nvidia Geforce videokaarten zijn ideaal voor Unreal, De RTX 4080 SUPER 16GB voor de beste prijs kwaliteit verhouding en de RTX 4090 24GB voor de aller beste enkele GPU prestaties. Wanneer er nog hogere eisen worden gesteld aan de GPU rekenkracht en deze over meerdere GPUs moet worden verdeeld, dan is een systeem opgebouwd met meerdere tot maximaal vier RTX 6000 Ada 48GB kaarten een mogelijkheid.

Het geheugen (RAM)
Voor het Standaard Unreal Workstation houden wij 32GB aan , en voor de veeleisende gebruikers adviseren we 64GB of meer.

Opslag
Wij kiezen in de Unreal Workstations als SSD setup primair voor het besturingssysteem en de programma’s, voor een snelle NVMe SSD. En voor de projecten een secundaire NVMe SSD. Natuurlijk is er ook een opslag voor de content nodig dit kan op een gewone SATA SSD of optioneel groot volume HDD’s, Fileserver of NAS.

Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen Unreal Engine volgens Unreal Engine:

Unreal Engine system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.