+31 20 3301345

Workstations voor Houdini 

Zoals de meeste software makers heeft ook SideFX een overzicht met systeemeisen voor Houdini, een summiere hardware lijst waar u geadviseerd wordt om aan te voldoen om Houdini te gebruiken. Deze SideFX aanbevelingen is geen garantie voor een optimaal werkend Houdini workstation, maar voorziet in de absoluut minimale behoefte. De officiële informatie die door de software producenten wordt verstrekt is niet altijd actueel, en loopt vaak achter er op de hardware ontwikkeling die in een sneltreinvaart verloopt.

Daarom voorziet Ikbenstil Computers deze Houdini Workstations van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware. 

De hardware:


Processor (CPU):
De beste processor voor Houdini wordt bepaald hoe je het programma gebruikt. De processor neemt de belangrijkste taken op zich, modelleren en animatie processen worden voornamelijk Single threaded afgehandeld. Indien de simulaties zwaar worden en er 128GB werkgeheugen nodig is dan is het aan te raden om gebruik te maken van de AMD Ryzen Threadripper processor, deze 24, 32, 64 en 96 core CPU’s zijn ook uitermate geschikt voor de speciale simulaties zoals de vloeistof dynamica in Houdini.

Rendering kan over de CPU plaats vinden, meer cores en kolk snelheid is sneller renderen maar GPU rendering met Houdini in combinatie met render software is te verkiezen boven de CPU rendering. Wij bieden hiervoor geoptimaliseerde Ikbenstil Rendering Workstations aan. 


Welke processor is de beste keuze?
Voor het standaard Houdini Workstation is de AMD Ryzen 9 een prima keuze. Indien u zware Houdini projecten heeft dan is een processor met veel cores en hogere RAM ondersteuning zoals de AMD Ryzen Threadripper of Threadripper PRO de betere keuze.

De Videocard (GPU)
De videocard is bij het werken, modelleren en animeren met Houdini belangrijk voor de weergave op de viewport. Wij adviseren de Nvidia Geforce GPU’s, de midrange serie is optimaal voor het standaard Workstation en de RTX highend kaarten met een grote hoeveelheid VRAM zijn geschikt voor het highend Houdini Workstation.

Het geheugen (RAM)
Ikbenstil Computers adviseert minimaal 64GB geheugen RAM voor het standaard Houdini workstation, en voor de zwaardere toepassingen 128GB of meer op het AMD Threadripper Pro platform.


Opslag
Wij kiezen in de Houdini Workstations voor het besturingssysteem en de programma’s voor een snelle primaire NVMe SSD. En voor de lopende projecten een secundaire NVMe SSD. Natuurlijk is er ook een opslag voor de content nodig dit kan op een gewone SATA SSD of optioneel groot volume HDD’s, Fileserver of NAS.

Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen Houdini volgens SideFX:

Houdini system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.