+31 20 3301345

Lumion Workstation

Wij hebben door onze jarenlange hardware ervaring, onze klanten en de adviezen van de Nederlandse softwaremaker Lumion, een gedegen idee over het ideale Lumion Workstation.

Aanbevolen systeemvereisten voor Lumion

De basis van Lumion is een realtime 3D render engine voor (game) simulatie, welke is geëvalueerd tot een hoog kwaliteit fotorealistische visualisatie tool voor Architecten. Omdat deze software in de basis erg lijkt op een 3D game engine, licht de nadruk vooral op de videokaart voor het renderen van beelden, video’s en 360 panorama’s.
Lumion geeft een redelijk goed onderbouwd hardware advies, met een verdeling in 3 stappen, minimaal, geadviseerd en highend, om het totaal plaatje compleet te maken is er volgens ons meer nodig.

Daarom voorziet Ikbenstil Computers dit Lumion Workstation van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware.

De hardware:

Processor (CPU):
Het Ikbenstil Lumion Workstation is gebaseerd op een Intel Core i7 14700K processor, voor Lumion is de snelheid en het aantal cores minder relevant, maar voor de multitasking met de andere programma’s waarmee u werkt is dit zeker wel van belang. Dan geldt weer een hoge klok frequentie en een grote hoeveelheid processor cores, optioneel is een Core i9 14900K het overwegen waard.

De Videocard (GPU)
De videocard is erg belangrijk voor Lumion, de Nvidia RTX 4000 serie is qua prijs en snelheid verhouding de aangewezen lijn. Kaarten met 16 of 24GB VRAM zijn voor de meeste gebruikers optimaal, zoals de Nvidia Geforce RTX 4080 SUPER 16GB of de RTX 4090 24GB.
Indien u ook werkt met andere programma’s dan geldt het hardware advies van deze makers. Gebruikt u bijvoorbeeld Autodesk Revit, dan adviseren wij om gebruik te maken van de Nvidia workstation video kaarten (vroeger Quadro genoemd) dit type kaarten wordt door Autodesk ondersteund, gewone Geforce kaarten zijn vaak goedkoper maar worden niet door Autodesk ondersteund. De NVidia RTX A5000 24GB is een krachtige oplossing en voor de meeste toepassingen de ideale kaart. Een snellere kaart zoals de RTX A5000 Ada is bij de zwaarste toepassingen te adviseren. 

Het geheugen (RAM)
Lumion maakt intensief gebruik van het werkgeheugen daarom adviseren wij  minimaal 64GB, dat is specifiek voor Lumion, indien u ook ander zware applicaties gebruikt is ons advies om minimaal 128GB toe te passen.

Opslag
Wij kiezen voor het besturingssysteem en de programma’s voor een snelle primaire NVMe SSD. En voor de lopende projecten een secundaire SSD. Natuurlijk is er ook een opslag voor de content nodig dit kan op een SSD of optioneel groot volume HDD’s, Fileserver of een NAS.

Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen Lumion volgens Lumion:

Lumion system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.