+31 20 3301345

Aanbevolen systeemvereisten voor Autodesk Maya 

Zoals de meeste software makers heeft ook Autodesk een overzicht met systeemeisen voor Maya, een summiere hardware lijst waar u geadviseerd wordt om aan te voldoen om Maya te gebruiken. Deze Autodesk aanbevelingen is geen garantie voor een optimaal werkend Maya workstation, maar voorziet in de absoluut minimale behoefte. De officiële informatie die door de software producenten wordt verstrekt is niet altijd actueel, en loopt vaak achter er op de hardware ontwikkeling die in een sneltreinvaart verloopt.

Daarom voorziet Ikbenstil Computers dit Maya Workstation van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware.

De hardware:

Processor (CPU):
Modelleren en animeren in Maya zijn voornamelijk single thread processen, Maya richt zich op 1 CPU core. Het Ikbenstil Maya Workstation is daarom gebaseerd op een Intel Core i9 14900K processor, dit is de CPU met de hoogste single core klok frequentie.
Dit veranderd als Maya gebruikt wordt in combinatie met render software zoals het in de nieuwste versie standaard ingebouwde Arnold, of andere engines als Keyshot, Redshift, Octane en V-Ray. Wij bieden hiervoor geoptimaliseerde Ikbenstil Rendering Workstations aan. Deze engines maken vaak gebruik maken van de GPU of meerdere GPU’s en renderen door de enorme hoeveelheid GPU cores veel sneller dan een CPU.

De Videocard (GPU)
De videocard is bij het werken, editen en animeren in Autodesk Maya belangrijk om een ideale framerate van 60 FPS te hebben op de viewport, dit zorgt er voor dat het bewegen van het model soepel verloopt.
Autodesk Maya adviseert op haar website voornamelijk professional GPU’s van Nvidia en AMD en de officieel worden ook alleen deze ondersteund. Bij Ikbenstil Computers zijn wij van mening dat ook de gewone RTX kaarten gebruikt kunnen worden. Er zijn gevallen waarin je toch voor de Pro kaarten moet kiezen, in het geval van een systeem met meer dan twee GPU’s of veel VRAM. NVidia Pro serie videokaarten zijn geoptimaliseerd voor intensief gebruik en een duurbelasting.
Indien een systeem meerdere GPU dient te hebben bieden wij hiervoor geoptimaliseerde Ikbenstil Rendering Workstations aan.

Het geheugen (RAM)
Autodesk adviseert minimaal 8GB geheugen RAM wat voor een standaard Windows werkstation erg weinig is, wij adviseren in het Maya Standaard Workstation minimaal 32 GB, wij adviseren 64GB of meer indien u werkt met complexe bestanden en hoog resolutie renderings.

Opslag
Wij kiezen in de Maya Workstations voor het besturingssysteem en de programma’s voor een snelle primaire NVMe SSD. En voor de lopende projecten een secundaire NVMe SSD. Natuurlijk is er ook een opslag voor de content nodig dit kan op een gewone SATA SSD of optioneel groot volume HDD’s, Fileserver of NAS.

Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen Maya volgens Autodesk:

Autodesk Maya system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.