+31 20 3301345

ArcGIS Pro Workstation


Wij hebben door onze jarenlange hardware ervaring, informatie van onze klanten, en een eigen onderzoek, een gedegen idee over het ideale ArcGIS Pro Workstation.

Aanbevolen systeemvereisten voor Esri ArcGIS Pro
Zoals de meeste software makers heeft ook Esri een onderwerp op haar site met systeem eisen voor ArcGIS Pro waar u op het gebied van hardware geadviseerd wordt om aan te voldoen om het programma te kunnen gebruiken. Deze lijst met aanbevelingen is geen garantie voor een optimaal werkend ArcGIS Pro workstation, maar voorziet in de minimale behoefte. De officiële informatie die door de software producenten wordt verstrekt is niet altijd actueel, en loopt vaak achter er op de hardware ontwikkeling die in een sneltreinvaart verloopt.

Daarom voorziet Ikbenstil Computers het ArcGIS Pro Workstation van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware.

De hardware:

Processor (CPU):
Esri ArcGIS Pro is multi threaded software, het advies is minimaal 2 cores, maar aanbevolen is 4 tot 10 cores. Een hoge klok frequentie is dan zeker van belang. De Intel Core i9 14900K is hiervoor de aangewezen kandidaat. 

De Videocard (GPU)
De standaard functies in ArcGIS Pro vragen niet veel van de videokaart waardoor een Nvidia RTX 4060 zou kunnen volstaan, maar met de komst van de Deep learning modellen en enkele andere features zoals Aspect, Feature en Raser Solar Radiation en Geodesic Viewshed wordt de GPU wel erg belangrijk, daarom adviseren wij de RTX 4080 SUPER 16GB. 
Gebruikt u ArcGIS Pro in combinatie met andere software waar een Nvidia Workstation GPU (de vroegere Quadro lijn) wordt geadviseerd dan de RTX A5000 24GB een goede optie. Indien u andere wensen heeft dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Het geheugen (RAM)
ArcGIS Pro maakt intensief gebruik van het werkgeheugen daarom adviseren wij minimaal 64GB, dat is specifiek voor ArcGIS Pro, indien u ook ander zware applicaties gebruikt is ons advies om dit te verdubbelen naar 128GB.

Opslag
Wij adviseren voor het besturingssysteem en de programma’s voor een snelle primaire NVMe SSD. En voor de lopende projecten data en content een secundaire SATA SSD of NVMe SSD. Heeft u behoefte aan veel opslag capaciteit dan zijn er natuurlijk ook grote harddisks, of eventueel een Fileserver of NAS.
 
Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen ArcGis Pro volgens Esri:

ArcGis Pro system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.