+31 20 3301345

Aanbevolen systeemvereisten voor Blender

Zoals de meeste software makers heeft ook de Blender Foundation een overzicht met systeemeisen voor Blender, een summiere hardware lijst waar u geadviseerd wordt om aan te voldoen om Blender te gebruiken. Deze Blender Foundation aanbevelingen is geen garantie voor een optimaal werkend Blender workstation, maar voorziet in de absoluut minimale behoefte. De officiële informatie die door de software producenten wordt verstrekt is niet altijd actueel, en loopt vaak achter er op de hardware ontwikkeling die in een sneltreinvaart verloopt.

Daarom voorziet Ikbenstil Computers deze Blender Workstations van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware.

De hardware:

Processor (CPU):

De processor is het belangrijkste onderdeel in een blender Workstation en handelt alle taken voor u af, inclusief rendering. Rendering over de GPU is significant sneller.
Welke processor is de beste keuze?
Dat hang er vanaf hoe u met Blender werkt. Modelleren en animeren werkt voornamelijk op single thread met de hoogste klok snelheid, dan is de Intel Core i9 14900K de beste keuze. Indien u zware CPU render-taken heeft of vloeistof simulaties maakt, dan is een processor met veel cores zoals de 24 Core AMD Ryzen Threadripper 7960X een goede optie, deze biedt ook de mogelijkheid tot 512GB werkgeheugen. Optioneel zijn de zwaardere CPU's met 32, 64 of 96 cores beschikbaar.

De Videocard (GPU)
De snelste videocard is ook de beste videokaart voor Blender, ook meerdere GPU’s worden in Blender ondersteund en maken de rendering nog sneller. Wij adviseren de Nvidia Geforce RTX 4090 24GB.

Het geheugen (RAM)
Blender Foundation adviseert minimaal 16GB geheugen RAM wat erg minimaal is, wij adviseren in het Blender Standaard Workstation minimaal 64 GB, wij adviseren 128GB voor de veel eisende gebruikers.

Opslag
Wij kiezen in de Blender Workstations voor het besturingssysteem en de programma’s voor een snelle primaire NVMe SSD. En voor de lopende projecten een secundaire NVMe SSD. Natuurlijk is er ook een opslag voor de content nodig dit kan op een gewone SATA SSD of optioneel groot volume HDD’s, Fileserver of NAS.

Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen Blender volgens Blender:

Blender system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.