+31 20 3301345

Digital Audio Workstations (DAW)

Creëer professionele opnames, samples en maak de perfecte mix met de geoptimaliseerde Digital Audio Workstations van Ikbenstil Computers.

Bij Ikbenstil computers begrijpen wij dat het werken met Digital Audio Workstation een plezierige ervaring moet zijn, en uw creaties soepel uitgevoerd moeten worden. Om dit te bereiken moet het DAW over de juiste gebalanceerde hardware beschikken om programma’s als Avid Pro Tools, Ableton Live, Bitwig, Mixcraft, Audition, Reaper, FL Studio, Reason, Cakewalk, Sonar en Cubase soepel te laten werken.

Welke processor is de beste keuze voor een DAW?
De processor is een van de belangrijkste, zo niet het belangrijkste onderdeel van een Digital Audio Workstations. De meeste DAW software heeft baat een flinke hoeveelheid processor cores zeker als er gewerkt wordt met veel tracks en plugins. De verschillende programma’s gaan ook verschillende om met de CPU, het ene programma heeft een voordeel bij een hoge klok frequentie en een ander is weer gelimiteerd in het aantal cores dat het nuttig gebruikt. Over het algemeen is een snelle consumenten processor als de Intel Core i7 en i9 geschikt voor de lichtere projecten en is voor de zware composities een midrange workstation CPU van AMD de Threadripper PRO 32 core een prima uitgangspunt. Het voordeel van de workstation CPU is dat dit platform een grote hoeveelheid werkgeheugen aan kan 256GB of meer.

Welke grafische kaart is de het beste voor Digital Audio Workstations?
Digital Audio Workstations hebben geen 3D rekenkracht nodig, maar een grafisch kaart die drie of vier monitoren aan kan op een hoge 4K resolutie is een must. Het is natuurlijk belangrijk dat een Ikbenstil Computer een GPU aan board heeft met een stille werking bij een hoge belasting. Aan deze selectie wordt bij Ikbenstil Computers veel aandacht besteed.

Hoeveel werkgeheugen heeft een Digital Audio Workstation nodig?
Geheugen RAM is heel belangrijk voor de werking van de DAW software en wordt bepaalt door de complexiteit van de creaties. Het aantal tracks, VST’s en plugins bepalen de belasting van het werkgeheugen. Voor lichte creaties adviseren wij 64GB en voor de zware composities 128 tot 256GB. Dit is afhankelijk van het software gebruik en de combinatie van andere programma’s.

Wat is het beste opslag medium voor Digital Audio Workstations?
Snelle toegang tot de data is essentieel, de huidige M.2 NVME SSD’s zijn een must. Ons advies is een DAW op te zetten met meerdere NVME SSD’s, een primaire voor het besturingssysteem en de programma’s, secundair één of meerdere SSD’s voor de projecten, de muziek en verschillende sample en plug-in bibliotheken. Voor de opslag van grote volumes data kunnen een of meerdere HDD’s in de DAW of een NAS (network attached storage device worden toegepast).

Lorem Ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.