+31 20 3301345

Inventor Workstation

Wij hebben door onze jarenlange hardware ervaring en vele engineering klanten een gedegen idee over het ideale Inventor Workstation.

Aanbevolen systeemvereisten voor Autodesk Inventor
Zoals de meeste software makers heeft ook Autodesk een lijst met systeem eisen voor Inventor een hardware lijst waar u geadviseerd wordt om aan te voldoen om het programma te kunnen gebruiken. Deze lijst met aanbevelingen is geen garantie voor een optimaal werkend Inventor workstation, maar voorziet in de minimale behoefte. De officiële informatie die door de software producenten wordt verstrekt is niet altijd actueel, en loopt vaak achter er op de hardware ontwikkeling die in een sneltreinvaart verloopt.

Daarom voorziet Ikbenstil Computers het Inventor Workstation van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware.

De hardware:

Processor (CPU):
De belangrijke taken van Autodesk Inventor zijn single threaded, maken gebruik van één processor core. De hoogste frequentie is dan zeker van belang. De Intel Core i7 14700K en i9 14900K zijn hiervoor de aangewezen kandidaten. Indien u uw rendering maakt direct vanuit Inventor, verkiezen wij de i9 Core processor deze beschikt over meer CPU cores dan de i7. Wanneer u over meer dan de standaard 24 cores van de Core i9 wilt beschikken, adviseren wij u graag een maatwerkoplossing.


De Videocard (GPU)
Wij adviseren om gebruik te maken van de Nvidia workstation video kaarten (vroeger Quadro genoemd) dit type kaarten wordt door Autodesk ondersteund, gewone Geforce kaarten zijn vaak goedkoper maar worden niet ondersteund. De NVidia RTX A4000 16GB is een krachtige oplossing en voor de meeste toepassingen de ideale kaart. Een snellere kaart zoals de RTX A5000 Ada is bij de zwaarste toepassingen te adviseren.

Het geheugen (RAM)
Autodesk Inventor adviseert 16GB werkgeheugen, Ikbenstil adviseert minimaal 32GB, gezien de relatief beperkte kosten en de behoefte van het besturingssysteem en de bijbehorende bestands bibliotheken is 64GB zeker te adviseren.

Opslag
Wij adviseren voor het besturingssysteem en de programma’s voor een snelle primaire NVMe SSD met een minimale grootte van 500GB. En voor de lopende projecten data en content een secundaire SATA SSD of NVMe SSD. Heeft u behoefte aan veel opslag capaciteit dan zijn er natuurlijk ook grote harddisks, of eventueel een Fileserver of NAS.
 
Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen Inventor volgens Autodesk:

Inventor system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.