+31 20 3301345

Hardware advies voor OctaneRender


Zoals de meeste software makers heeft ook OctaneRender een overzicht met minimale systeemeisen. De officiële informatie die door de software producenten wordt verstrekt is niet altijd actueel, en loopt vaak achter er op de hardware ontwikkeling die in een sneltreinvaart verloopt. Op de website van OTOY kunt u actuele benchmark resultaten vinden van gebruikers, OctaneRender benchmark resultaten van de nieuwste grafische kaarten, ook met meerdere GPU’s, en zelfs combinaties van verschillende type GPU’s, zeker van de gangbare modellen wordt er veel data gedeeld, door de grote hoeveelheid benchmark resultaten zijn de gemiddelde waardes realistisch.

Ikbenstil Computers voorziet deze OctaneRender Workstations van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware.

De hardware:


Processor (CPU)
OctaneRender is een GPU render programma, de gekozen processor moet snel zijn en per GPU twee CPU-cores hebben voor het verwerken van de renderdata, Afhankelijk van de hoeveelheid GPU’s is het van belang dat de CPU voldoende PCIe lanes beschikbaar heeft. Een GPU heeft 16 PCIe lanes nodig. Een voorbeeld, de Intel Core i9 14900K heeft 20 lanes, 16 lanes voor de videocard en 4 lanes voor de NVME SSD, de Intel Core processor is maar geschikt voor 1x een GPU op volle snelheid, de 24 Core AMD Ryzen Threadripper 7960X heeft 88 PCIe lanes en kan 5x een GPU op volle snelheid aansturen. CPU's met meer PCIe lanes zijn optioneel verkrijgbaar.

De Videocard (GPU)
In OctaneRender is de videocard bepalend voor de snelheid, het model van de kaart is bepalend en het video geheugen. Het VRAM is bij complexe scenes doorslaggevend, een RTX 4080 SUPER 16GB is een goede krachtige kaart en zelfs twee samen, werken erg snel, maar zodra de scenes complex worden is 16GB per kaart te weinig. Ons advies is om met complexe scenes de RTX 4090 24GB modellen toe te passen, indien u meer VRAM nodig heeft voor de aller zwaarste toepassingen is de RTX 6000 Ada 48GB de keuze. De form factor van deze Ada kaart is zo ontworpen, dat er zelfs vier strak naast elkaar geplaatst kunnen worden. Op de website van OTOY kunt u actuele benchmark resultaten vinden van de verschillende videokaarten. LINK: https://render.otoy.com/octanebench/

Het geheugen (RAM)
Voor de OctaneRender Workstations adviseren wij 32GB, en naarmate van complexiteit van uw workflow neemt de behoefte van het werkgeheugen toe, net als bij het VRAM van de GPU’s. Vaak wordt het RAM bepaald door de programma’s waarmee u werkt, zoals Blender, Maya, Cinema4D en 3DS Max 

Opslag
Primair adviseren wij voor de OctaneRender Workstations snelle NVMe SSD’s. En voor de opslag van data een gewone SATA SSD’s en  of voor de grote volumes HDD’s, een Fileserver of NAS.

Netwerk rendering
Indien u op meerdere systemen in uw netwerk OctaneRender workstations heeft kunt u deze laten samenwerken als een renderfarm, elk workstation of render node heeft een hiervoor OctaneRender licentie nodig. De render capaciteit neemt op deze manier enorm toe.


Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen Octane Render volgens Otoy:

Octane Render system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.