+31 20 3301345

Digital Audio Workstation voor Avid Pro Tools

De prestaties van het Pro Tools Workstation wordt bepaald door de balans van de hardware, vooral de processor, het werkgeheugen en de opslag zijn elementair. Hieronder leest u hoe Ikbenstil Computers de geoptimaliseerde configuratie voor Pro Tools heeft gecreëerd.

Aanbevolen systeemvereisten voor Avid Pro Tools
De prestaties van een Digital Audio Workstation DAW worden bepaald door de balans van de hardware vooral de processor CPU, het werkgeheugen RAM en de opslag zijn elementair. De grafische kaart GPU is minder belangrijk, maar niet onmisbaar, deze moet stil zijn en minimaal 2 tot 4 monitoren kunnen aansturen.

Ikbenstil Computers heeft met de input van haar klanten en onderzoek de basis gelegd voor het geoptimaliseerde Avid Pro Tools workstation.

De hardware:
Processor (CPU)
Voor Avid Pro Tools Intel is de Intel Core i7 14700K of i9 14900K door de hoge reken snelheid en de hoeveelheid cores een prima keuze. Grotere CPU’s met meer cores zijn voor Pro Tools overbodig en kunnen door de mindere single core snelheid zelfs een negatief resultaat geven ten opzichte van de Intel Core CPU’s.

De Videocard (GPU)
Digital Audio Workstations hebben geen 3D rekenkracht nodig, maar een grafisch kaart die drie of vier monitoren aan kan op een hoge 4K resolutie is een must. Het is natuurlijk belangrijk dat een Ikbenstil Computer een GPU aan board heeft met een stille werking bij een hoge belasting. Aan deze selectie wordt bij Ikbenstil Computers veel aandacht besteed. Ons advies is afhankelijk van het aantal monitoren om een Nvidia T400 (3 stuks) of Nvidia T1000 (vier stuks) GPU in te zetten.

Het geheugen (RAM)
Geheugen RAM is heel belangrijk voor de werking van de Pro Tools en wordt bepaalt door de complexiteit van de projecten. Wij adviseren 64GB in de basis en voor de zware Pro Tools toepassingen 128GB.

Opslag
Snelle toegang tot de data is essentieel, de huidige M.2 NVME SSD’s zijn een must. Ons advies is een Pro Tools DAW op te zetten met meerdere NVME SSD’s, een primaire SSD van 1TB voor het besturingssysteem en de programma’s, secundair één of meerdere 1 of 2TB SSD’s voor de projecten, de muziek en verschillende sample en plug-in bibliotheken. Voor de opslag van grote volumes data kunnen een of meerdere HDD’s in de DAW of een NAS (network attached storage device worden toegepast).

Audio interface
De beste audio verbinding voor Pro Tools is met een apparaat dat de ASIO interface ondersteund, deze interface creëert een directe verbinding met uw DAW en reduceert latency tot een minimum. 

Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen Pro Tools volgens Avid:

Avid Pro Tools system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.