+31 20 3301345

Rendernodes en Workstations voor Redshift 


Door gebruik te maken van de parallelle rekenkracht van de grafische kaart, versnelt Redshift de weergave dramatisch, wat resulteert in snellere iteratie en lagere productie kosten. De Ikbenstil Redshift werkstations zijn geoptimaliseerd om veel GPU power te bieden voor uw budget.

Aanbevolen systeemvereisten voor Redshift
Zoals de meeste software makers heeft ook Maxon een overzicht met minimale systeemeisen voor Redshift. De officiële informatie die door de software producenten wordt verstrekt is niet altijd actueel, soms zelf verwarrend en de geadviseerde hardware is in onze ogen vaak de minimale hardware.

Ikbenstil Computers voorziet deze Redshift Workstations van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware, deze kennis is gebaseerd op onze eigen ervaring, hardware kennis en de inbreng van onze klanten.

De hardware:


Processor (CPU)
Redshift is een GPU render programma, de gekozen processor is minder relevant, deze moet snel zijn en per GPU twee CPU-cores hebben voor het verwerken van de renderdata. De primaire programma’s zoals Houdini, Blender, Maya, Cinema4D en 3DS Max bepalen welke CPU het beste toegepast kan worden.

Afhankelijk van de hoeveelheid GPU’s is het van belang dat de CPU voldoende PCIe lanes beschikbaar heeft. Een GPU heeft 16 PCIe lanes nodig. Een voorbeeld, de Intel Core i9 14900K heeft 20 lanes, 16 lanes voor de videocard en 4 lanes voor de NVME SSD, de Intel Core processor is maar geschikt voor 1x een GPU op volle snelheid, de Ryzen Threadripper 7960X kan 5x een GPU op volle snelheid aansturen en de AMD Threadripper PRO 7975WX heeft 128 PCIe lanes en kan daarmee 8x een GPU op volle snelheid aan.

De Videocard (GPU)
In Redshift is de videocard bepalend voor de snelheid, het model van de kaart is bepalend en het video geheugen. Het VRAM is bij complexe scenes doorslaggevend, een RTX 4080 SUPER 16GB is een goede krachtige kaart en zelfs twee samen, werken erg snel, maar zodra de scenes complex worden is 16GB per kaart te weinig.

Ons advies is om met complexe scenes de RTX 4090 24GB modellen toe te passen, indien u meer VRAM nodig heeft voor de aller zwaarste toepassingen is de RTX 6000 Ada 48GB de keuze. De form factor van deze Ada kaart is zo ontworpen, dat er zelfs vier strak naast elkaar geplaatst kunnen worden.

Het geheugen (RAM)
Voor de Redshift Workstations adviseren wij 32GB, en naarmate van complexiteit van uw workflow neemt de behoefte van het werkgeheugen toe, net als bij het VRAM van de GPU’s. Vaak wordt het RAM bepaald door de programma’s waarmee u werkt, zoals Houdini, Blender, Maya, Cinema4D en 3DS Max 

Opslag
Primair adviseren wij voor de OctaneRender Workstations snelle NVMe SSD’s. En voor de opslag van data een gewone SATA SSD’s en  of voor de grote volumes HDD’s, een Fileserver of NAS.

Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen Redshift volgens Maxon:

Redshift system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.