+31 20 3301345

Touch Designer Workstation

Wij hebben door onze jarenlange hardware en klant ervaring een gedegen idee over het ideale TouchDesigner Workstation.

Aanbevolen systeemvereisten voor TouchDesigner
Zoals de meeste software makers heeft ook Derivative een beperkte lijst met adviezen voor TouchDesigner waar u geadviseerd wordt om aan te voldoen om het programma te kunnen gebruiken. Dit advies is geen garantie voor een optimaal werkend TouchDesigner workstation, maar voorziet in de minimale behoefte. De officiële informatie die door de software producenten wordt verstrekt is niet altijd actueel, en loopt vaak achter er op de hardware ontwikkeling die in een sneltreinvaart verloopt. Daarom voorziet Ikbenstil Computers het TouchDesigner Workstation van de meest actuele en voor de werking van het programma nuttige en gebalanceerde hardware. 

De hardware:

Processor (CPU):


Belangrijke taken binnen TouchDesigner worden afgehandeld door de GPU, de CPU is in mindere mate belangrijk. Toch kiezen voor een snelle Intel i7 of optioneel een i9 met een hoge klok frequentie. De Intel Core i7 14700K en i9 14900K zijn hiervoor de aangewezen kandidaten. De CPU dient natuurlijk niet alleen voor TouchDesigner, maar ook voor vele ander taken.


De Videocard (GPU)


Wij adviseren om gebruik te maken van de Nvidia video kaarten, de GeForce Graphics of de Professional serie (vroeger Quadro genoemd). De GeForce RTX 4080 SUPER 16GB of 4090 24GB zijn de krachtige en relatief voordelige keuzes. Worden er meerdere streams per kaart aangesloten of wordt het systeem 24 uur per dag 7 dagen per week ingezet dan is een professional card zoals de RTX 5000 Ada aan te raden Een snellere kaart zoals de RTX 6000 Ada is bij de zwaarste modellen en toepassingen te adviseren. AMD kaarten worden nu wel ondersteund maar hebben nog geen voordelen kunnen ontdekken.

Het geheugen (RAM)


Derivative adviseert 4GB werkgeheugen, Ikbenstil adviseert minimaal 16GB, gezien de relatief beperkte kosten en de behoefte van het besturingssysteem en het programma zelf.

Opslag


Wij adviseren voor het besturingssysteem en de programma’s voor een snelle primaire NVMe SSD met een minimale grootte van 500GB. En voor de lopende projecten data en content een secundaire SATA SSD of NVMe SSD. Heeft u behoefte aan veel opslag capaciteit dan zijn er natuurlijk ook grote harddisks, of eventueel een Fileserver of NAS.
 
Maatwerk


Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen Touch Designer volgens Touch Designer:

 

 

Touch Designer system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.