+31 20 3301345

Scientific Computing Workstations

In de wetenschap bestaat een grote veelzijdigheid aan software programma’s, een standaard Scientific Computing Workstation bestaat niet. Ikbenstil Computers maakt op basis van, de aanbeveling van de specifieke software maker, de beschikbare high-end hardware en de jarenlange ervaring van onze engineers, een passende maatwerk oplossing.

Scientific Computing hardware:


Processor (CPU):
Intel met de Xeon en AMD met de Threadripper Pro en EPYC lijn zijn de toegepaste processoren in de Scientific Computing Workstations. 
De kloksnelheden en het grootte aantal cores, Intel tot 64 Cores en AMD tot 128 Cores, tot 12 kanaalsgeheugen, tot 3TB DDR5 ECC Registered geheugen, het grote aantal PCIe lanes, AVX512 instructie set, de bus snelheden en nog vele features meer maken de professionele systemen tot de krachtigste processoren , en zijn daarom vaak te verkiezen boven de gewone Core en Ryzen types. 
Welke CPU de beste keuze is voor uw applicatie hangt af van de software maker, onze specialisten kunnen u hierin adviseren.

De Videocard (GPU)
De videocard kan een belangrijk onderdeel zijn in Scientific Computing Workstations, ook hier geldt dat dit specifiek is voor de software waarmee gewerkt word. 
Veel toegepaste GPU’s zijn de professionele videokaarten van Nvidia (voor heen de Quadro lijn) vanwege de in de wetenschap veel gebruikte Cuda software. Deze Pro-kaarten zijn er van klein tot groot, de T400 tot de RTX A6000 ADA. Door de compacte bouw-form van de grote kaarten is het mogelijk om deze vlak naast elkaar te positioneren, zo kunnen er bijvoorbeeld voor AI/ML toepassingen tot vier GPU’s per workstation worden toegepast. Dit is met de gewone RTX 4080 of 4090 een stuk lastiger omdat het formaat van deze kaarten dat niet toelaat en het daardoor tot maximaal twee GPU’s beperkt blijft.
AMD maakt met de Radeon PRO en FirePro ook professionele GPU’s, wat ondersteund wordt door de AMD ROCm software stack Deze software is geschikt voor Ai, Large Lauguage Modellen, beeld herkenning wetenschap enz enz. Deze software is veel belovend, alleen nog niet wijdverspreid in de wetenschap. Ook zijn de snelste AMD Pro GPU’s niet zo snel als die van Nvidia. Wij volgen ADM nauwlettend en verwachten dat hier in de nabije toekomst nog veel gaat gebeuren op wetenschappelijk gebied. 

Het geheugen (RAM)
De toepassing van deze Xeon en AMD Threadripper PRO en EPYC  processoren hebben een groot voordeel op het memory gebied, zo kan er erg veel geheugen worden geplaatst op sommige mainboards tot wel 3TB, configuraties met 256GB en 512GB zijn veel voorkomend. 
Bij Intel is de memory bus maximaal 8 kanaal en AMD EPYC een 12 channel memory bus. Ook kan er stabiel werkgeheugen worden gebruikt (Registered, RDIMM) en met de ECC functie, die als een geheugen fout correctie fungeert, de modules worden vaak aan gegeven als ECC Registered. Deze modules worden geproduceerd tot een maximum van 256GB DDR5 per stuk.

Opslag
Wij kiezen voor het besturingssysteem en de programma’s voor een snelle primaire SSD. Deze zijn er in verschillende soorten, maten en interfaces. Voor Scientific Computing Workstations is het bepalend welke applicatie er vereist is, en het bij behorende hardware platform kan specifieke overzichten hebben welke SSD’s, merk en type, worden ondersteund. Natuurlijk is er ook een opslag voor de content nodig dit kan op een SSD of optioneel groot volume HDD’s, Fileserver of een NAS.

Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Lorem Ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.