+31 20 3301345

Aanbevolen hardware voor ZBrush

ZBrush is een relatief "licht 3D programma" dat multithreaded werkt. Dat maakt dat er AMD Ryzen als Intel Core CPUs gebruikt kunnen worden. ZBrush wordt vaak wel in combinatie met andere programmas gebruikt, een inventarisatie van de complete configuratie is dan aan te raden.

De hardware:
Processor (CPU):
ZBrush is op zichzelf een vrij licht multi threaded (multi core) programma wat de snelste AMD Ryzen en Intel Core CPU’s geschikte kandidaten maakt, waarbij de Intel Core CPUs een beentje voor hebben vanwege hun hogere clock snelheid.

De Videocard (GPU)
De videocard is in ZBrush minder belangrijk een midrange Nvidia GPU is voldoende, het programma is voornamelijk CPU georiënteerd. Wordt ZBrush gebruikt in combinatie met andere programma’s zoals Blender of Cinema 4D dan adviseren wij krachtigere kaarten.

Het geheugen (RAM)
Ikbenstil Computers adviseert minimaal 32GB geheugen RAM in het ZBrush workstation. Het programma kan goed overweg met 16GB, maar meestal wordt er gewerkt met meerdere programma’s en dan is 32GB de veilige keuze.

 

Opslag
Wij kiezen in het ZBrush Workstation voor het besturingssysteem en de programma’s voor een snelle primaire NVMe SSD. En voor de lopende projecten een secundaire NVMe SSD. Natuurlijk is er ook een opslag voor de content nodig dit kan op een gewone SATA SSD of optioneel groot volume HDD’s, Fileserver of NAS.

Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hardware eisen ZBrush volgens Maxon:

Maxon ZBrush system requirements

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.