+31 20 3301345

Data Science Workstations

In de data wetenschap bestaat een veelzijdigheid aan software programma’s en toepassingen, een standaard Data Science Workstation bestaat niet. Ikbenstil Computers maakt op basis van, de aanbeveling van de specifieke software maker, de beschikbare high-end hardware en de jarenlange ervaring van onze engineers, een passende maatwerk oplossing.

Aanbevolen systeemvereisten voor Data Science

Data Science hardware: 


Processor (CPU):
Intel met de Xeon en AMD met de Threadripper Pro en EPYC lijn zijn de toegepaste processoren in de Data Science Workstations.  
De kloksnelheden en het grootte aantal cores, Intel tot 64 Cores en AMD tot 128 Cores, tot 12 kanaalsgeheugen, tot 3TB DDR5 ECC Registered geheugen, het grote aantal PCIe lanes, AVX512 instructie set, de bus snelheden en nog vele features meer maken de professionele systemen tot de krachtigste processoren , en zijn daarom vaak te verkiezen boven de gewone Core en Ryzen types. 
Welke CPU de beste keuze is voor uw applicatie hangt af van de software maker, onze specialisten kunnen u hierin adviseren.

De Videocard (GPU)
De meest toegepaste GPU’s in in data wetenschap zijn de professionele videokaarten van Nvidia (voorheen de Quadro lijn) vanwege de in de wetenschap veel gebruikte Nvidia opensource Rapids software. Deze Pro-kaarten zijn er van klein tot groot, RTX A2000 tot de RTX A6000 ADA. Bij gebruik van Rapids is het belangrijk om de twee geadviseerde GPU’s via NVlink aan elkaar te koppelen.

Het geheugen (RAM)
De toepassing van deze Xeon en AMD Threadripper PRO en EPYC  processoren hebben een groot voordeel op het memory gebied, zo kan er erg veel geheugen worden geplaatst op sommige mainboards tot wel 3TB, configuraties met 1TB tot 2TB kunnen vereist zijn om een goede werking met de processor te garanderen.
Bij Intel is de memory bus maximaal 8 kanaal en AMD EPYC een 12 channel memory bus. Ook kan er stabiel werkgeheugen worden gebruikt (Registered, RDIMM) en met de ECC functie, die als een geheugen fout correctie fungeert, de modules worden vaak aan gegeven als ECC Registered. Deze modules worden geproduceerd tot een maximum van 256GB DDR5 per stuk.

Opslag
Voor het verwerken van Bigdata is een snelle opslag essentieel. NVME SSD worden tot 8TB per stuk geproduceerd, afhankelijk van de database kunnen deze SSD’s in een RAID configuratie worden geplaatst om zo grote en zeer snelle data opslag volumes te creëren.  Natuurlijk is er ook een opslag voor de content nodig dit kan gerealiseerd op interne HDD’s of op een groot volume Fileserver.

Maatwerk
Ikbenstil Computers heeft workstations gemaakt die aansluiten bij standaard werkprocessen en de bij behorende software. Staat uw keuze hier niet tussen, dan kunt u in contact komen met een van onze specialisten, die u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Contact
Alle Ikbenstil systemen kunnen op uw persoonlijke wensen geconfigureerd worden.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of wenst u een aangepaste aanbieding? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.